Jau nuo trečiadienio, lapkričio 15-osios, muzikos klube „Tamsta“ bus galima klausytis „džiazo vitrinos“ atlikėjų. Šiemet jų įvairovė stebins: bus atstovaujama net 11 šalių, tarp jų - Indijai, Italijai, Šveicarijai, Švedijai, Serbijai, Rumunijai. „Vitrinos“ programoje - 18 kolektyvų.

„Itin džiugina išaugęs lietuvių susidomėjimas šiuo antrą kartą rengiamu projektu. Galbūt juos įkvėpė pernykštės „Vitrinos“ sėkmė - jos dalyviai sulaukė naudingų pasiūlymų koncertuoti užsienyje. Projekto tikslas toks ir yra - padėti muzikantams užmegzti kontaktus su užsienio festivalių vadovais, klubų ir koncertų salių vadybininkais“, - pasakojo festivalio direktorius Kristijonas Bartoševičius.

Šįkart „Džiazo vitrinoje“ prisistatys net šešios lietuviškos grupės ir dvi tarptautinės su lietuvių muzikantais. Jų klausysis džiazo festivalių atstovai ir prodiuseriai iš Kinijos, Pietų Korėjos, Izraelio, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Vengrijos, Čekijos, Rumunijos ir kitų šalių.

Lapkričio 15-17 dienomis šios viešos grupių perklausos klube „Tamsta“ bus mokamos. Lapkričio 18 d. „džiazo vitrina“ persikels į Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) fojė, kurioje visi renginiai bus nemokami.

16-ojo „Vilnius Mama Jazz“ festivalio didžioji naujovė - diskusijų platformos „Vilnius Mama Jazz paraštės“ virsmas tarptautine konferencija su sinchronišku vertimu į anglų kalbą. Užsienio festivalių vadovai, džiazo prodiuseriai ir ekspertai ne tik žvalgysis „Džiazo vitrinoje“ grupių savo renginiams, bet ir viešai dalysis su kolegomis patirtimi bei patarimais.

Lapkričio 16 ir 17 dienomis konferencijos renginiai telks džiazo profesionalus ir vyks Umiastovskių rūmuose. Čia bus diskutuojama apie džiazo festivalius, meno ekonomiką, Estijos džiazo fenomeną, Rytų džiazo rinkos užkariavimą. Diskusijas moderuos ekonomistė Rūta Vainienė, žurnalistas Linas Kontrimas, Lietuvos kultūros atašė Kinijoje bei Pietų Korėjoje Agnė Biliūnaitė, festivalio direktorius K. Bartoševičius.

Lapkričio 17 d. konferencija persikels į LNDT ir gvildens Lietuvos džiazo leidybos bei istorijos aktualijas. Tačiau pasisakymai ir čia bus verčiami į anglų kalbą, kad galėtų įsiterpti užsienio svečiai.

„Visi konferencijos renginiai bus atviri plačiajai publikai. Vienas svarbiausių mūsų tikslų - plėsti žmonių akiratį, skatinti juos domėtis džiazu tiek meno, tiek ekonominiu aspektais. Pamažu galbūt išsiugdysime įprotį kalbėtis apie tai“, - dėstė Lietuvos džiazo federacijos vadovas, vienas konferencijos iniciatorių Julijus Grickevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją