Jam literatūros apdovanojimas skiriamas už poetinius atradimus, padarytus gilinantis į baltų pasaulėžiūrą ir lietuvių, latvių bei kitų kalbų lingvistinį palikimą, už dalyvavimą tarptautiniuose modernios poezijos projektuose, BNS informavo Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio biuras.

Latvijos autorė Laima Slava gaus meno apdovanojima už išskirtinį profesinį indėlį plėtojant meno teoriją ir ypatingus pasiekimus knygų leidyboje, o mokslo apdovanojimas tenka Estijos genomo centro direktoriui Andresui Metspalu už darbus genų technologijos ir molekulinės diagnostikos srityje.

Į apdovanojimų ceremoniją ir 36-ąją Baltijos Asamblėjos sesiją ketvirtadienį išvyksta Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Ketvirtadienio vakarą taip pat planuojamas jo susitikimas su Estijos prezidente Kersti Kaljulaid.

Baltijos Asamblėja yra Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų bendradarbiavimo organizacija, įsteigta 1991 metų lapkričio 8 dieną. Apdovanojimai už literatūros, meno ir mokslo laimėjimus įsteigti 1993 metais, siekiant skatinti literatūros, meno ir mokslo plėtojimą Baltijos šalyse, įvertinti ryškiausius laimėjimus šiose srityse ir skleisti juos kitose valstybėse.

Baltijos valstybės skiria ne mažiau kaip 5000 eurų kiekvienam apdovanojimui.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)