Jis vyks dviem etapais: pirmajame etape gali dalyvauti visi užsiregistravę (priimama ne daugiau kaip 2 skaitovai iš tos pačios mokyklos), o antrajame etape dalyvaus vertinimo komisijos atrinkti geriausi pirmojo turo skaitovai.

„Pradėjus kristi rudeniniams lapams retą kurį aplenkia nostalgiška nuotaika ir kiek poetiški pasidairymai pro langą. Kad šita poetinė būsena nevirstų pramiegotų pamokų priežastimi, mes ir siūlome meninius polinkius realizuoti dalyvaujant konkurse,“ - sako muziejaus vadovė, rašytoja Aldona Ruseckaitė.

Norintys dalyvauti konkurse 1-12 klasių moksleiviai gali pasirinkti du kūrinius. Vieną - iš kūrybos šių metų jubiliatų - Jurgio Blekaičio, Kazio Bradūno, Bernardo Brazdžionio, Vlado Dautarto, Antano Gustaičio, Jono Mačiulio-Maironio, Oskaro Milašiaus, Lazdynų Pelėdos, Sigito Poškaus, Šatrijos Raganos, Ievos Simonaitytės, Liūnės Sutemos, Juditos Vaičiūnaitės, antrą - kito autoriaus arba savos kūrybos.

Organizatoriai prašo nesirinkti ilgų ištraukų arba kūrinių ir perspėja neregistruosiantys konkursui kompozicijų atlikėjų. Pabrėžiama, kad šiemetinio konkurso naujiena - galimybė skaityti ir trečią kūrinį, kurį reikės burtu keliu išsitraukti iš parinktų tekstų. Šios naujienos idėja - kad konkurse dalyvaujantys moksleiviai turėtų progą parodyti ne tik tai, ką išmoko namuose, bet ir atskleisti savo gebėjimus per trumpą laiką suvokti kūrinio prasmę, pajusti nuotaiką ir atitinkamai jį perskaityti. Tačiau trečiasis kūrinys konkurso dalyviams nėra privalomas. Norą jį skaityti pareiškę konkursantai komisijos bus vertinami papildomai. Burtų traukimas vyks konkurso dieną.

Pirmasis Respublikinio skaitovų konkurso Maironio muziejuje turas numatytas lapkričio 11-ąją, šeštadienį. Antrasis turas vyks lapkričio 25 dieną.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją