Kaip kilo idėja surengti tokį skambų muzikinį šou? „Pernai surengti festivalį man pasiūlė Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklos direktorius Tomas Vaišė, kuriam esu labai dėkinga už šią idėją. Pirmasis festivalis puikiai pavyko, tad organizuodama antrąjį – jau turėjau tikslą, kad jis būtų tarptautinis. Užsiimdama šia veikla, patyriau labai daug puikių emocijų.

Vaikų spindinčios akys, džiaugsmas, vadovų padėkos atperka visą darbą, įdėtą organizuojant festivalius“, – įspūdžiais dalinasi Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklos mokytoja-ekspertė Asta Drevinskienė.

Ši mokytoja – išties uždegantis pavyzdys visiems pedagogams, siekiantiems sudominti šiuolaikinį jaunimą amžinomis vertybėmis: muzika. Jos vadovaujami vaikų ir jaunimo kolektyvai aplankė daugybę šalių, pelnė prizines vietas ir ne sykį į namus parvežė aukščiausią įvertinimą: Grand Prix. Kolektyvai ir solistai svečiuojasi svetur, o šį kartą: daugybė ateities žvaigždžių dalinasi savo talentu festivalio „Vaikystės šalyje“ scenoje. Viena tokių, šių metų TV projekto „Lietuvos balsas“ dalyvė – Karolina Lyndo. Jos mokytoja Nijolė Maceikaitė taip atsiliepia apie merginą:

„Karolinai dainavimas – visas gyvenimas. Ji labai stengiasi, daug dirba, visus pakeri jaunatvišku maksimalizmu ir ypatingu vokalu. O Lietuvoje tokių festvalių kaip „Vaikystės šalyje“ – labai reikia. Juk ne visiems talentingiems vaikams nusišypso laimė patekti į televiziją, o tokie festivaliai – puiki galimybė aplinkiniams parodyti savo balsą, išbandyti jėgas didelėje scenoje. Sėdint namuose ant foteliuko talentingo vaiko ar jaunuolio niekas neišgirs – tik aplinkiniai ir kaimynai“, – samprotavo Nijolė Maceikaitė.

Dar viena „Vaikystės šalies“ festivalio dalyvė – solistė Gabriela Ždanovičiūtė, jau yra bandžiusi savo jėgas „Lietuvos talentų“ scenoje, o šiemet tarptautiniame festivalyje „Da Serra da Estrela“ Portugalijoje laimėjo Grand Prix.

„Muzika mane pradžiugina ir pralinksmina. Džiaugiuosi, kad vyksta tokie festivaliai: juose įgyji patirties, žinai, kaip turi atrodyti scenoje, kaip atlikti kūrinius“, – pasakoja kylanti Lietuvos žvaigždutė.

Džiugu, kad jaunoji karta turi galimybę pasidalinti savo sugebėjimais ir šiuo pavyzdžiu įkvėpti kitus bendraamžius ieškoti savo pašaukimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)