Duodama interviu „The Daily Beast“, buvusi šio teatro balerina Anatasija Voločkova tvirtino, kad Didysis teatras virto „milžinišku viešnamiu“, kuriame balerinos teikia seksualines paslaugas šį teatrą globojantiems oligarchams.

2013 metais ji taip pat teigė, kad „merginos paeiliui vaikšto į vakarėlius, su vakariene ir tęsiniu lovoje“.

Tačiau „The Daily Beast“ pažymi, kad A. Voločkovos pareiškimai gali būti šiek tiek perdėti: leidinys rašo, kad balerinos vis dėlto gali pačios nuspręsti, ar trokšta turėti intymių ryšių su teatro globėjais.

A.Voločkova savo interviu taip pat pareiškė, kad jai nerūpi, ką žmonės apie ją galvoja, ypač po atvirų 2013 metų pareiškimų, kai komentatoriai apkaltino ją „teršiant Didžiojo teatro reputaciją“.

„The Daily Beast“ straipsnyje taip pat rašoma, kad Rusijos teatro pasaulyje plačiai išsikerojęs seksualinis priekabiavimas, o režisieriai siūlo vaidmenis mainais už seksą. Aktorė Anna Puchova svetainei pasakojo, kad liko traumuota ir neteko darbo, kai atsisakė įtakingų Maskvos teatro figūrų siūlyto paaukštinimo.

„Visą gyvenimą nuo pat mokyklos laikų girdėdavau, kad duris į teatrą atveria lova, bet aš nenorėdavau sutikti, kad tokie gėdingi dalykai vyksta iš tikrųjų“, - teigė ji.

Tačiau rusų rašytojas Viktoras Šenderovičius svetainei sakė, kad mažai tikėtina, jog jo šalyje galėtų kilti daugybė įtarimų, panašių į tuos, kurie užplūdo H. Weinsteiną.

„Holivudo aktorėms prieikė dešimtmečių, kad jos paviešintų H. Weisnteino elgesį, taigi manęs nestebina, kad Rusijos aktorės tyli, - teigė jis. – Tą pačią dieną, kai apie tai prabiltų, jos dingtų. Tai, kad jaunos aktorės patiria autoritetingų režisierių seksualinį priekabiavimą, yra tapę norma, kasdienybe, bet tas faktas, kad niekas apie tai nekalba, yra katastrofa“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)