Spalio 13 dieną, festivalio „Beepositive 2017“ organizatoriai pirmą kartą rengia uždarą, tarptautinę konferenciją tema: „Urbanistinis ir meninis apšvietimas“, kurioje savo žiniomis bei patirtimi, sėkmingai įgyvendinant didelės apimties urbanistinio apšvietimo projektus, su konferencijos dalyviais dalinsis svečiai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Suomijos, Švedijos, turintys ilgametę, tarptautinę patirtį apšvietimo sektoriuje. Konferencijos dalyviai gilinsis į šiuolaikinių miestų apšvietimo subtilybes – nuo apšvietimo svarbos, formuojant viešąsias erdves, verslo įvaizdį iki šviesos poveikio ir įtakos mūsų gyvenimo kokybei.

Spalio 13 d. vakare festivalis „Beepositive 2017“ antrą kartą iš eilės surengs daug susidomėjimo sulaukusį „Guerrilla Lighting Tour“. Tai – įtraukianti ekskursija po Vilniaus senamiestį, kurios metu „Beepositive“ komandos nariai mobilių šviesos šaltinių pagalba įvairiomis spalvomis apšvies apleistus, pasislėpusius ir pamirštus pastatus, išryškindami jų formas, architektūrines detales ir kelioms minutėms pažadindami pastatus iš juos slepiančios šešėlio tamsos, o turo dalyviams garantuodami nuostabą ir neišdildomus įspūdžius! Tokiu originaliu būdu pasakodami senamiesčio kultūros paveldo istoriją, renginio organizatoriai siekia atkreipti visuomenės dėmesį į architektūros apšvietimo svarbą bei skatina ieškoti kūrybingų sprendimų miesto aplinkos vystymui.

Spalio 14 d. vakare įvyks pagrindinis festivalio „Beepositive 2017“ renginys Pilaitėje, kurio teritorija šiemet išsiplėtė iki pat prekybos centro „Pupa“. Šalia PC „Pupa“ festivalio lankytojus pasitiksianti interaktyvi instaliacija bus pradinis taškas, nuo kurio toliau seks nuoseklus maršrutas Senosios Pilaitės link.

Šiemet festivalyje bus eksponuojamas rekordinis šviesos instaliacijų skaičius – net 60 netikėtų, originalių šviesos meno kūrinių, su kurių autoriais lankytojai turės galimybę susipažinti čia pat, renginio metu. Lankytojai galės išbandyti interaktyvias instaliacijas, kurios patiks net ir patiems jauniausiems festivalio lankytojams. Pirmą kartą festivalyje taip pat dalyvaus ir moksleiviai – renginio metu bus galima pamatyti jų, su mokytojo pagalba, sukurtas šviesos instaliacijas bei pirmą kartą „Beepart“ vykstančiose moksleivių kūrybinėse dirbtuvėse kartu su menininke-pedagoge atskirą instaliaciją parengs Pilaitės bendruomenės vaikai.

Šiųmetinio „Beepositive“ festivalio metu šviesos ir garso sinteze stebins „Black Wave“ audiovisualinė instaliacija, lankytojai galės pramogauti „chill“ zonoje ar kine po atviru dangumi, o išskirtinės šviesos menininkų improvizacijos nustebins net ir daug visko mačiusius meno mėgėjus – savo mėgstamiausią, labiausiai sužavėjusį darbą ar smagių pramogų sau tikrai atras kiekvienas festivalio „Beepositive 2017“ lankytojas! Renginys nemokamas, tad atvykite, išlaisvinkite savo vaizduotę ir pasirenkite nepamirštamiems įspūdžiams, kuriuos jums yra parengęs Vilniaus šviesos festivalis „Beepositive 2017“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)