Festivalis, rengiamas kas trejus metus, kaskart vyksta vis kitame Europos mieste. Renginio metu seminarus ir repeticijas veda garsiausi pasaulyje vaikų chorinės muzikos dirigentai ir kompozitoriai, sukviečiantys dalyvius iš įvairių pasaulio šalių, rašoma pranešime spaudai.

Festivalyje dalyvaujantys chorai tyrinėja įvairiausius žanrus ir stilius – nuo renesanso muzikos iki beat-box‘o, mieste rengiami atviri dainavimo užsiėmimai, kurių metu žmonės kviečiami nemokamai mokytis populiarių pasaulio chorinės muzikos kompozitorių kūrinių įvairiomis kalbomis. Chorai atsiveža ir savo koncertines programas, kuriomis vakarais bažnyčiose ir koncertų salėse dalinasi su vietos klausytojais.

Europos chorų asociacijos skelbtą konkursą 2020 m. surengti festivalį laimėjo Lietuvos chorų sąjunga (LCHS) kartu su Lietuvos nacionaliniu kultūros centru (LNKC). Vilnių konkursui pristačiusi komanda – berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ vadybininkas Kristijonas Bartoševičius, muzikos mokyklos „Ugnelė“ vadybininkė Ieva Krivickaitė ir chorinės muzikos konkursų „Lituania Cantat“ vadybininkė Silvija Pročkytė vylėsi, kad Lietuva po šio festivalio turėtų stipriai išryškėti pasaulio chorinės muzikos žemėlapyje.

„Vadiname save dainų šalimi, bet kol kas apie mūsų dainas ir mūsų chorus pasaulis žino tikrai nedaug, – mintimis dalinosi K. Bartoševičius. – Lietuvoje tokio mąsto tarptautinio chorinės muzikos renginio kol kas dar nebuvo, bet kartu su kolegomis tikimės, kad po 2020 m. mūsų šalis taps labiau matoma pasaulio chorinės muzikos žemėlapyje ir tokių renginių daugės.“

„Šis renginys turėtų stipriai prisidėti prie vaikų chorų judėjimo pakilimo Lietuvoje. Manau, kad matydami tiek daug dainuojančių vaikų ir chorinės muzikos žvaigždžių iš viso pasaulio, mūsų vaikų chorai dar aktyviau nei iki šiol norės atstovauti Lietuvai panašiuose renginiuose užsienyje, domėsis, kas vyksta pasaulyje, dainuos įvairesnę muziką,“ – sakė Silvija Pročkytė.

Muzikos mokyklos „Ugnelė“ ir LNKC vadybininkė I. Krivickaitė džiaugėsi, kad Vilnius tikrai turi ką pasiūlyti svečiams: „lankydamiesi Lietuvoje Europos chorų asociacijos tarybos nariai žymėjosi pliusus – palyginti nedidelės kainos, aukšta paslaugų kokybė, jiems sunkiai suvokiamas chorų kiekis ir didžiulė motyvacija dirbti ir eiti į priekį. Labai sveika iš šono pamatyti, kad iš tiesų atrodome puikiai ir galime sėkmingai konkuruoti tarptautiniuose konkursuose.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)