- Arvydai, šiemet vėl dalyvausite šviesų festivalyje „Beepositive“. Ar atskleisite, ko šiemet iš „AB light“ gali tikėtis festivalio lankytojai?

- Pagrindinis tikslas ir užduotis, kaip visuomet, yra kūryba ir originalūs šviesos projektai. Apie tai, ką šiųmetinio festivalio lankytojai pamatys atvykę į renginį, norėčiau išlaikyti intrigą, tačiau atskleisiu, jog tai bus ne viena, o keletas kompozicijų, kurias kuriame kartu su kolegų, bendraminčių komanda.

- Esate daugkartinis tarptautinio šviesų festivalio „Beepositive“ festivalio dalyvis. Kodėl, manote, tokio tipo renginys Vilniaus miestui yra svarbus ir reikalingas?

- Šis festivalis yra tiesiog puiki proga pademonstruoti, perteikti savo kūrybą laisva forma, be išankstinio scenarijaus ar pageidavimų. Tiesiog – tu ir tavo kūryba žmonėms. Tokia laisvė pasireikšti mums, menininkams, tai – tikras gaivaus oro gurkšnis! Taip pat, tokiuose renginiuose su menininkų darbais lankytojai gali susipažinti iš arčiau, juos pamatyti gyvai, o ne eskizuose, ar nuotraukose.

- Esate vienas geriausių šviesų dailininkų Lietuvoje. Kokias įvardintumėte šviesos meno galimybes?

- Mano manymu, šviesos meno galimybės yra beribės. Pavyzdžiui, net jei vakare, išėję į gatves, atidžiau įsižiūrėsite, pamatysite, jog kiekviename žingsnyje mus supa apgalvoti, specialiai parinkti apšvietimo sprendimai – tam tikri šviesos atspalviai, šviesos taškai. Šviesa gali sukurti tam tikrą nuotaiką, tinkamas apšvietimas gali pabrėžti esamas atvirų ar uždarų erdvių architektūrines detales ar sukurti erdvėse naujus akcentus.

Taip pat, savaip įdomios ir skirtingas žinutes sufleruoja šviesos menininkų kuriamos instaliacijos. Šviesos meno kūriniai yra žavūs tuo, jog kiekvienas žiūrovas juos įvertina ir jų skleidžiamą žinutę gali suprasti vis kitaip, perleisdamas per savo prizmę, priklausomai nuo nuotaikos ar prieš tai turėtų patirčių.

- Ko palinkėtumėte „Beepositive“ šviesos festivaliui?

- Tarptautiniam šviesos festivaliui „Beepositive“, žinoma, linkiu nesustoti augti ir plėstis, bet, svarbiausia, mano manymu, yra kūryba. Linkiu jai visuomet rasti jėgų, laiko ir įkvėpimo bei toliau kurti galimybes įvairiems šalies bei užsienio šviesos menininkams pristatyti originalius savo darbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)