Tryliktąjį vasaros sezoną surengto festivalio uždarymo koncerte gros Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, kuriam diriguos maestro Juozas Domarkas, valtornos solistė Amanda Kleinbart iš Vokietijos ir šiam puikiam vyksmui vadovaus muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Baigiamojo koncerto ir viso festivalio, džiuginusio du mėnesius, puošmena taps kompozitoriaus Reinholdo Gliero koncertas valtornai ir orkestrui. Ar šis rafinuotas, beveik pusvalandį trunkantis kūrinys apskritai yra skambėjęs Lietuvos scenose? Festivalio organizatoriai teigia, kad greičiausiai ne ir dar kartą patvirtina savo nuostatą pristatyti žiūrovams premjeras su išskirtiniu repertuaru bei naujais, talentingais atlikėjais.

Lietuvos muzikos mylėtojai ir šįkart turės ypatingą progą susipažinti su jaunąja naujosios kartos atlikėja A. Kleinbart, kuri jau žinoma žymiose muzikos scenose. Vos 28 metų valtornos virtuozė yra kviečiame groti prestižiniame Liucernos festivalyje, kuriam vadovavo legendinis batutos meistras Claudio Abbado. Muzikos žinovų vertinimu, šiame festivalyje groja tik patys geriausi Europos ir Azijos muzikantai.

Festivalio „Užutrakio vakarai“ viešnia studijavo Luksemburgo bei Frankfurto, Berlyno konservatorijose. Ji grojo su Jungtiniu Europos Sąjungos jaunimo, Hamburgo Elbės filharmonijos, Bambergo ir kt. miestų simfoniniais orkestrais. A. Kleinbart dalyvavo koncertiniuose turuose Pietų Afrikoje, Pietų Amerikoje, Kinijoje, Europos šalyse.

Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras – vienas brandžiausių Lietuvos orkestrų. Per savo veiklos septynis dešimtmečius LNSO įsitvirtino Lietuvos muzikiniame gyvenime, tapdamas vienu svarbiausių nacionalinės kultūros puoselėtojų ir skleidėjų, lietuvių klasikinės ir šiuolaikinės simfoninės muzikos atlikėjų. Nuo 1964 metų orkestrui keturis dešimtmečius vadovavo Sankt Peterburgo konservatorijos auklėtinis Juozas Domarkas. Kelis metus iš eilės LNSO, diriguojamas maestro J. Domarko, užbaigia „Užutrakio vakarų“ festivalio sezoną.

Baigiamajame koncerte skambės R. Gliero, M. Glinkos, J. Strauss, B. Dvorzak ir kt. kompozitorių kūriniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją