„Docu Talents“ organizuojamas jau 13-ąjį kartą. Pasak renginio organizatorių – Jihlavos tarptautinio dokumentinių filmų festivalio ir Karlovi Varų kino festivalio, tai – naujausių ilgametražių dokumentinių filmų iš Vidurio ir Rytų Europos apžvalga.

Kasmet dalyvauti šioje programoje atrenkama 12 geriausių projektų iš Vidurio ir Rytų Europos šalių. Jų kūrėjai turi galimybę pristatyti savo darbus kino platintojams, filmų pirkėjams, festivalių programų sudarytojams, tarptautinei ir vietos žiniasklaidai.

Latvių režisierės Lailos Pakalninios „Šaukštas“ – tai Latvijos ir Lietuvos bendros gamybos filmas, kuriame vystoma žmogaus ir jo evoliucijos tema. Rodydami pramoninio plastmasinio šaukšto gamybos procesą, kūrėjai kalba apie visuomenę ir jos progresą. Projektui, kurį prodiusuoja VšĮ „Just a moment“, skirta ir Lietuvos kino centro parama.

Filmo „Atskirti balsai“ kūrėjai, uždavę klausimą, kaip žinoti, kad tai, ką girdime ar matome, yra tikra, tyrinėja plonytę liniją tarp objektyvaus pasaulio ir subjektyvios patirties. Keturi pasakotojai atskleidžia savo patirtis, tačiau girdimi tik jų balsai, iš kurių ir atpažįstamos jų istorijos. Tai bendra Lietuvos ir Jungtinės Karalystės gamyba. Filmo režisieriai – Davidas Heinemannas ir Elvina Nevardauskaitė.

Vakar festivalio kino industrijos renginyje „Eurimages Lab Project“ buvo pristatytas Lietuvos, Ukrainos ir Prancūzijos bendros gamybos filmo projektas „Stasis“ (rež. Mantas Kvedaravičius). Šiame renginyje pristatyti 8 tarptautiniai filmų projektai, esantys gamybos ar užbaigimo etape, iš šalių, „Eurimages“ fondo narių. Toks renginys festivalyje pirmą kartą buvo surengtas pernai. Jame pristatomi projektai išsiskiria netradiciniu požiūriu ir pažangiais kūrybiškumo metodais, siekiant rasti savo kelią pas žiūrovą. Speciali žiūri išrinks perspektyviausią projektą, kuris bus apdovanotas 50 tūkst. eurų piniginiu prizu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją