Daugybė tuščių namo kambarių virs galerijomis, personalinėmis autorių ekspozicijomis. Gydytojo A. Jauniškio namas persikūnys į kuo tikriausią parodinį-meninį labirintą. Pamatysime instaliacijų, tekstilės, piešimo, tapybos darbų. Paroda atidaroma liepos 1-ąją, vidurdienį.

Gydytojo A. Jauniškio pastangomis trečiajame XX a. dešimtmetyje pastatytas namas, kuriame jis ir gyveno, ir priiminėjo pacientus, buvo vienas gražiausių Molėtuose – raudono molio plytų su balkonėliu į gatvę.

Sovietų laikais didelis dviejų aukštų pastatas, suprantama, buvo nacionalizuotas. Po Antrojo pasaulinio karo, kaip skelbia fasade kabanti lenta, 1944–1950 metais čia buvo kalinami ir kankinami kovotojai už Lietuvos laisvę. Namas buvo paverstas „stribynu“. Dar vėliau jame funkcionavo teismas. Mūsų dienomis molėtiškių „Jauniškio namu“ vadinamas pastatas stovi tuščias.

Arvydas Brazdžiūnas-Dusė

Parodoje „Kambarys kaip galerija“ dalyvauja Arvydas Ališanka, Elena Balsiukaitė-Brazdžiūnienė, Arvydas Brazdžiūnas-Dusė, Rebeka Bruder, Aistė Gabrielė Černiūtė, Rūta Eidukaitytė, Raimondas Gailiūnas, Vidmantas Ilčiukas, Jūratė Mitalienė, Rasa Leonavičiūtė, Eimutis Markūnas, Arvydas Martinaitis,Viktoras Paukštelis, Vidas Poškus, Leo Ray, Mindaugas Skudutis, Vaclovas Vilūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją