Festivalio rengėjai lieka ištikimi tradicijai kviesti į originalius, išskirtinius pasirodymus, kurių bus ne vienas. Keli atlikėjai iš užsienio pirmąkart gros ne tik festivalyje, bet ir apskritai Lietuvoje.

„Užutrakio vakarus“ liepos 2 dieną pradeda jauni, bet pasaulio scenose jau pripažinti talentai. Užutrakio rūmų Baltojoje salėje koncertuos lietuvių kilmės violončelės meistras Aleksandras Ramas ir pianistė Ana Odincova. Jųdviejų parengta programa skambės pirmąkart Lietuvoje. Klausytojai turės gerą progą išgirsti dueto atliekamų F. Chopino, F. Mendelssohno, E. Griego, N. Paganini kūrinių.

A. Ramo vardas ėmė dažnai mirgėti prestižinėse muzikos scenose po to, kai XV tarptautiniame P. Čaikovskio konkurse Maskvoje jis užėmė antrąją vietą. Violončelininkas iki tol jau buvo pasiekęs įspūdingų laimėjimų, bet laureato vardas garsiame konkurse suteikė naują postūmį jo muzikinėje karjeroje. Beje, P. Čiakovskio konkurse specialųjį akompaniatorės apdovanojimą pelnė ir A. Odincova.

Aleksandras Ramas

Jaunasis violončelės virtuozas pernai su Lietuvos kameriniu orkestru jau yra koncertavęs „Užutrakio vakaruose“. Tada įkvėptas festivalio dvasios ir šiltos publikos buvo užsiminęs apie sugrįžimą. Norams buvo lemta išsipildyti.

„Užutrakio vakaruose“ laukia ir kiti įspūdingi pasirodymai. Vieną jų liepos 30-ąją dovanoja Lietuvos kamerinis orkestras, kuriam diriguos Vilmantas Kaliūnas, ir klarneto meistras iš Vokietijos Marcusas Krusche. Šio klarnetininko muzikavimu Lietuvos publika gėrėsis pirmą kartą.

„Užutrakio vakarų“ rengėjai, kaip ir kasmet, į festivalio programą įtraukė originalų džiazo koncertą. Tad į džiazo vakarą rugpjūčio 13 dieną kviečia specialiai festivaliui parengtą programą paruošę kelių šalių muzikantai: Marco Bernardi (saksofonas, Italija), Davidas Barkeris (mušamieji, Nyderlandai), Yussifas Barakatas (kontrabosas, Ekvadoras), Vytautas Straižys (klavišiniai, Nyderlandai-Lietuva).

Rugpjūčio 20 dieną festivalyje dar vienas įspūdingas pasirodymas: Užutrakio dvare gros Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, skambės valtornos virtuozės iš Vokietijos Amandos Kleinbart solo partijos. Orkestrui diriguos maestro Juozas Domarkas, koncertą ves Viktoras Gerulaitis.

Pasak festivalio rengėjų, ir išrankiausia publika nebus nuvilta – laukia intensyvi muzikinė vasara Užutrakyje su didele koncertų įvairove. „Užutrakio vakarai“ visad žavi ir atlikėjų meistriškumu, ir išskirtine dvaro aplinka. Didieji koncertai vyksta rūmų baliustradoje, kurioje atsiveria milijono verta Trakų salos pilies panorama, o dalis publikos klausosi muzikos tiesiog Galvės ežere, atplaukę jachtomis ir laiveliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją