Vieno žymiausių Lietuvos režisierių Š. Barto naujausias darbas „Šerkšnas“ atrinktas į festivalio paralelinę programą „Dvi režisierių savaitės“ („Director’s Fortnight“). Festivalyje įvyks filmo pasaulinė premjera.

Filme „Šerkšnas“ pasakojama apie jauną lietuvį vardu Rokas, kuris niekada nebuvo kare, tačiau užaugo jo šešėlyje.

Gabenant humanitarinę pagalbą iš Vilniaus į Ukrainą jam tenka patirti pasiaukojimo kupiną kelionę. Vaikino troškimas irtis giliau nuveda jį prie fronto linijos Donecke, kur nuo žmonių neapykantos ir smurto likusiuose griuvėsiuose jis patiria metafizinį ryšį su meile.

Filme vaidina prancūzų aktorė Vanessa Paradis, garsus lenkų aktorius Andrzejus Chyra, Mantas Jančiauskas. Tai bendros gamybos Lietuvos, Ukrainos, Prancūzijos ir Lenkijos filmas.

Konkursinėje programoje dalyvaus bendras Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos, Nyderlandų ir Lietuvos filmas „Nuolankioji“, kurio režisierius S. Loznica.

Filme pasakojama apie moterį iš mažo Rusijos miestelio, kuriai grąžinamas jos siuntinys, siųstas atliekančiam bausmę kalėjime vyrui. Nusprendusi išsiaiškinti, kodėl siuntinys nebuvo įteiktas, ji vyksta į kalėjimą, kuris yra atokioje Rusijos vietovėje. Taip prasideda pažeminimo ir smurto istorija.

Kanų kino festivalis laikomas vienu prestižiškiausių pasaulyje, kasmet vykstantis Kanų miestelyje Pietų Prancūzijoje. Šiemet festivalis vyks gegužės 17–28 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)