Su Liudu Mockūnu jame improvizuoja perspektyvus jaunosios kartos pianistas ir kompozitorius Arnas Mikalkėnas ir Danijoje gyvenantis norvegų būgnininkas Haåkonas Berre. Plokštelę išleido skandinavų improvizacinės muzikos leidybinis ženklas „Barefoot records“.
Naująjį darbą trio pristatys Lietuvoje ir Estijoje kitą savaitę: kovo 22 dieną „Philly Joe‘s Club“ Taline, 23 dieną Birštono kurhauze, kovo 24-ąją Kauno menininkų namuose. Finalinis turo koncertas vyks kovo 25 dieną „Jazz Cellar 11“ klube Vilniuje.
„Plunged“ yra nuoširdaus, kelerius metus trukusio trio darbo dokumentas. Tai Mockūno ir Mikalkėno kompozicijos, apibūdinamos kaip modernus kamerinis džiazas, įkvėptas šiuolaikinės akademinės muzikos ir free džiazo. Skaidri muzikos struktūra, kurioje ritminiai ir melodiniai modeliai tampa bet kokios atviros improvizacijos pradžia.
Pirmąjį turą trio surengė 2014 metų spalį, tada dvi savaites koncertuota Lietuvoje, Estijoje, Danijoje, Norvegijoje ir Čekijoje. Koncertuota tokiose salėse kaip „Nasjonal Jazz Scene – Victoria“ Osle, „Forum 2000“ Prahoje, aplankytas festivalis „Vilnius Jazz“, kur ir buvo įrašytas trio albumas „Plunged“.
L. Mockūnas – vienas žymiausių improvizacinės muzikos kūrėjų Baltijos šalyse, ne vienus metus bendradarbiauja su Šiaurės šalių atlikėjais. Vienas naujausių jo albumų „Live at Divadlo“ įrašytas su Švedijos improvizacinės muzikos legenda būgnininku Raymondu Stridu ir lenkų bosistu Rafalu Mazuru.
L. Mockūno bendradarbių skandinavų sąrašas ilgas – Jacobas Anderskovas, Stefanas Pasborgas, Peteris Friisas, Matsas Gustaffssonas, Sten Sandellis, Matsas Eilertsenas, Markas Solborgas, Michael Duch, Peteris Bruunas, Jakobas Riisas, a.a Nicolai Munch-Hansenas, Mikko Innanenas, kolektyvai Toxikum, Konvoj ansamblis su Evanu Parkeriu, Kopenhagos Art ansamblis, New Jungle Orchestra ir daugelis kitų.
Vienas Liudo kūrybinių sekėjų – pianistas ir kompozitorius Arnas Mikalkėnas. Tai nuolat naujų išraiškos priemonių ieškantis, kompromisų nepripažįstantis kūrėjas. Savo idėjas yra įtvirtinęs projektuose su Kenny Wollesenu, Anne Liis Poll, Seanu Francisu Conway, Francesco Angiuli, Artisu Orubsu, Lasse Lindgrenu.
H. Berre yra nuolatinis leidybinio ženklo „Barefoot records“ atlikėjas. Prieš penkerius metus jis pirmą kartą prisistatė Lietuvos publikai su trio „Angel“. Būgnininko priemonių arsenalas didžiulis – nuo tradicinės perkusijos iki puodų dangčių, grandinių ir elektronikos.
„Barefoot records“ įkurtas Danijos, Norvegijos ir Lenkijos muzikantų iniciatyva. Šio nepriklausomo leidybinio ženklo kataloge – per 50 kritikų pastebėtų kompaktinių ir vinilinių plokštelių pavadinimų, jos platinamos Europoje ir JAV. „Barefoot records“ ypač aktyvūs Danijos muzikos scenoje, papildo Kopenhagos džiazo festivalio programą eksperimentine ir alternatyvia muzika, inicijuoja turus, koncertus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)