Tokį skonį įsimeni ilgam, atradimu norisi vaišinti visus aplink, o ir pats imi drąsiau derinti skonius kasdienos užduočių virtuvėje. Tokį skonį raidėse ir savo dienose atradusi VšĮ „Global Leaders Lietuva“ vadovė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė vaišina ir jus. Tiks žygiams į laukinę gamtą ar padrąsins gyventi laimingai – nelygu, kas aktualiau.

Knygos viršelis

„Tai viena vaikystės knygų, giliai įsirėžusių į atmintį. Ją skaičiau labai seniai, bet iki šiol puikiai atsimenu išgyvenimus sekant dviejų draugų – meškiuko ir šuns – nuotykius laukinėje gamtoje, pavojus ir drąsą. Trokštantiems kuo daugiau laiko praleisti gamtoje, keliauti ir patirti nuotykių, ši knyga – puikiausia draugė.

Knygos viršelis

Šią knygą perskaičiau prieš keletą metų, gyvendama Singapūre. Gal pati Azija paskatino ieškoti dvasingumo, o gal tiesiog sutapimas, kad tada į rankas papuolė E. Tolle įtaigiai sudėlioti atsakymai apie laimės esmę. Knyga apie buvimą čia ir dabar, kas ir yra svarbiausia sąlyga, norint iš tiesų perprasti gyvenimą ir jį nugyventi laimingai. Autoriaus mintys apie dvasinę ramybę, savojo ego nugalėjimą ir tiesiog būtį tapo mano vadovu, kurį nuolat skaitau nepaliaudama ieškoti harmonijos šioje informacijos ir streso perpildytoje kasdienybėje.

Knygos viršelis

G. G. Márquezas – vienas mėgstamiausių mano rašytojų, Nobelio premijos laureatas, magiško realizmo klasikas, kurio žodžių dėliojimo stiliumi labai žaviuosi. Ši knyga, mano galva, – geriausias jo kūrinys, ne be reikalo jam pelnęs pasaulinę šlovę. Kūrinys pilnas egzotikos, mistikos ir paslapties, amžinybės ir gyvenimo trapumo, absurdiškų, šypseną keliančių situacijų. Tiks ir patiks suprantantiems ironišką humorą.

Knygos viršelis

Knyga, sužavėjusi rašymo stiliumi ir netikėtais veiksmo siužetais. Pasisekė, kad ją skaičiau nemačiusi jokios kino ekranizacijos. Galėjau laisvai fantazuoti, pati susikurti herojų portretus ir išgyventi visas emocijas. Surijau per kelias dienas, su didžiausiu malonumu.

Knygos viršelis

Patiko visos Norvaišų giminės istorijos dalys, tačiau pirmoji sukūrė intymumo aurą tarp manęs ir Vilniaus. Perskaičiusi šią knygą, eidama sostinės gatvėmis kaskart miestą jaučiu kitaip, kitaip žvelgiu į seną grindinį, siauras gatveles ir tiek daug patyrusias sienas.“

Visas knygas galite rasti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Rubrika „Aš skaiTAU“ – bendras Nacionalinės bibliotekos ir portalo DELFI projektas. Kviečiame grįžti prie knygos ir dalytis literatūros atradimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją