Naujasis G. Žickytės ir M. Alberdi filmas jau pelnė geriausio trumpametražio prizus „Visions du Reel“, Šefildo, Rusijos festivalyje „Žinutė žmogui“, Budapešto dokumentinio kino festivalyje. Madride juostai atiteko žiūrovų apdovanojimas, Krokuvoje ji pripažinta geriausiu Europos trumpametražiu filmu („Prix EFA Krakow 2016“).

Kadras iš filmo "Aš čia tik svečias"

Renginyje dalyvaus ir filmą pristatys režisierė G. Žickytė, premjeroje dalyvaus Kultūros ministras Šarūnas Birutis, Vilniaus meras Remigijus Šimašius, JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Hall, Ispanijos ambasadorius Lietuvoje Emilio Fernandez-Castano. Taip pat atvyks Agnė Kuzmickaitė ir Saulius Prūsaitis, Liepa Rimkevičienė, Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis, Dalia Ibelhauptaitė, Gražina Baikštytė, Agnė Grigaliūnienė ir daugelis jums žinomų veidų.

G. Žickytė – režisierė, prodiuserė, Europos ir Lietuvos kino akademijų, Europos dokumentikos tinklo narė, Berlynalės Talentų stovyklos ir EURODOC absolventė, dokumentinius filmus kurianti nuo 2009 metų.

Kadras iš filmo "Aš čia tik svečias"

Jos darbai dalyvavo ir buvo apdovanoti daugelyje tarptautinių kino festivalių, įskaitant IDFA Nyderlanduose. Pilno metro dokumentinis filmas „Meistras ir Tatjana“ laimėjo apdovanojimus už geriausią režisieriaus darbą, geriausią dokumentinį filmą, geriausią operatoriaus darbą ir geriausią montažą 2015 metų kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)