Lapkričio 17-20 dienomis vyksiančio festivalio „Vilnius Mama Jazz“ vyksmo centre – daugiau nei šimto dalyvių muzika, kuri atskleis naujausias džiazo madas ir muzikos tendencijas. Lenkiškų šaknų turintis Kanados trimitininkas ir kompozitorius Jacques'as Kuba Seguinas, savo šalyje pelnęs džiazo atradimo prizą – vienas iš daugelio, kurie žymi aukštai iškeltą festivalio kokybės kartelę.

Festivalio įvairovės ribos šiemet ir vėl bus labai plačios – nuo pasaulinių žvaigždžių „all stars“ projektų ir šiuolaikinio postbopo iki nebyliojo kino gyvo įgarsinimo bei „Led Zeppelin“ kūrinių aranžuočių. Bendras šios muzikos vardiklis – kokybė, originalumas ir aktualumas.

„Vilnius Mama Jazz“ kviečia visus, kurie pasiilgo skambančios, įkvepiančios erdvės ir, svarbiausia – netikėtumų bei tikro vyksmo pojūčio. Džiazas šiame festivalyje leis derinti demokratiją ir elitiškumą, laisvę ir autoritetą. Tai aplink „Vilnius Mama Jazz“ vyksmą suburia ne tik džiazo muzikos gerbėjus, bet ir muzikus, muzikologus, kritikus, akademikus, prodiuserius, žurnalistus, intelektualus.

Šalia tradicinių „Vilnius Mama Jazz“ erdvių ir anksčiau naudotų formų bus išbandytos ir naujos. Pagrindine festivalio erdve išlieka Lietuvos nacionalinis dramos teatras. Muzikos klube „Tamsta“ pirmą kartą Lietuvoje pristatoma atlikėjų vitrinos (angl. showcase) programa, o festivalio pasų savininkus organizatoriai pakvies į atidarymo koncertą Umiastovskių rūmuose (Trakų g. 2).

Pagrindinė šių metų naujovė – tarptautinė džiazo atlikėjų vitrina. Iš 75 paraiškas gigmit.com platformoje pateikusių grupių komisija atrinko dvylika. Pirmą kartą džiazo festivalio rėmuose jos prisistatys ne tik Vilniaus publikai, bet ir užsienio festivalių organizatoriams, leidėjams ir prodiuseriams. Tokio projekto atsiradimas „Vilnius Mama Jazz“ paverčia svarbiu džiazo industrijos susitikimo tašku regione.

Festivalio pagrindinėje scenoje – eksperimentai ir švelnūs įvairių džiazo žanrų susidūrimai. Čia matysime visą įvairovę – nuo rafinuotos garso ir vaizdo sintezės, solinių debiutų iki laiką pralenkusių instrumentalistų. „Vilnius Mama Jazz“ skiriamas bruožas – muzikos aktualumas.

Trečius metus Lietuvos nacionaliniame dramos teatre muzika skambės ir „Džiazo fojė“. Čia vyks nemokami koncertai, naktinė improvizacijų sesija, veiks knygynų, leidyklų atstovybės. Džiazo profesionalus kvies diskusijų platforma „Vilnius Mama Jazz paraštės“, sulaukusi palankaus atgarsio pernai.

Pagrindinėje scenoje šįmet pasirodys China Moses, Chassol, Ambrose Akinmusire, „Phronesis“, „Oregon“, Jacques Kuba Seguin, Richardas Banys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją