Lietuvos piligrimų bendrijos pirmininko dr. Dariaus Liutiko teigimu, parodoje dalyvaus daugiau kaip 20 medžio drožėjų iš visos Lietuvos. Lankytojai turės puikią galimybę pamatyti ir įvertinti, kaip medžio kūriniuose vaizduojamos šventosios skulptūrėlės. Populiariausi šventieji Šv. Rokas, Šv. Kazimieras, Šv. Florijonas, Šv. Jurgis.

Tradicinių lietuviškų kryžių drožyba 2001 metais buvo įrašyta į UNESCO Žmonijos nematerialaus ir žodinio paveldo šedevrų sąrašą. Per pirmuosius du Lietuvos medžio drožėjų kūrinių konkursus dalyvavo po 22 Lietuvos medžio drožėjus iš Žemaitijos, Aukštaitijos, Dzūkijos ir Suvalkijos). 2013 metų parodoje-konkurse dalyvavo 24 Lietuvos medžio drožėjai. 2009 metais I vietą užėmė medžio drožėjas iš Telšių rajono Pranas Dužinskas (kūrinys „Piligrimas“), II vietą pelnė medžio drožėjas iš Kauno Algirdas Jasilionis, III – Tomas Stambrauskas iš Prienų rajono.

2011 metų konkurso nugalėtoju tapo ukmergiškis Valentas Butkus (kūrinys „Šv. Pranciškus“), II vietą užėmė Kazys Striaupa iš Plungės rajono, III – Vitas Vasiliauskas iš Kybartų. 2013 metais I vietą užėmė medžio drožėjas iš Alytaus Artūras Janickas (kūrinys „Šv. Jonas Nepomukas“), II vietą pelnė medžio drožėja iš Utenos rajono Anelė Araminienė (kūrinys „Šventoji šeima“), III – Vytautas Liatukas iš Kauno (kūrinys „Piligrimas“).

Kasmet medžio drožėjų kūrinius vertina komisija, sudaryta iš liaudies meno ekspertų, skulptorių, konkurso organizatorių. Konkurso nugalėtojai bus skelbiami spalio 29 dieną.