32 metų menininkas J. Slugockis, baigęs vaizduojamosios dailės studijas Torunėje, yra tapytojas, tačiau pastaruoju metu ypač domisi šviesos menu, objektais ir jų apšvietimo galimybėmis, taip pat garso įrašymu. Vienas pagrindinių jo kūrybos principų yra jungti atskirus elementus į vaizdingas erdvines kompozicijas.

Joachimas Slugockis, Katarzyna Malejka. "Horizontalus trukdymas"

Šviesos instaliaciją „Horizontalus trukdymas“ sudaro spalvoti laidai, kurie paprastu būdu medžius jungia į originalią struktūrą. Savita architektūrinė kompozicija temstant virsta įspūdingu šviečiančiu labirintu. Išradingai naudojant apšvietimą, formuojama spalvinga, gamtos objektus apjungianti erdvė. Medžiai, apšviesti ultravioletine šviesa, laidai ir vėjas sukuria galingą poetinį kinetinį vaizdą. Maža to, lankytojai galės pasivaikščioti po instaliacijos vidų. O tai, rengėjų tikinimu, sukelia net švelniai haliucinogeninį efektą.

Joachimas Slugockis, Katarzyna Malejka. "Horizontalus trukdymas"

„Ši instaliacija apkeliavo didžiuosius Europos festivalius, tačiau kiekvieną kartą ji šiek tiek kitokia. Menininkas išradingai improvizuoja, prisitaikydamas prie unikalios aplinkos“, – teigė festivalio „Beepositive“ sumanytojas ir rengėjas Andrius Ciplijauskas.

Joachimas Slugockis, Katarzyna Malejka. "Horizontalus trukdymas"

J. Slugockio instaliaciją parengti trunka keturias, penkias dienas. Ko gero, tai daugiausia laiko suryjantis šviesų festivalio „Beepositive“ objektas. „Joachimas pirmasis iš visų dalyvių atvyko į Vilnių, nes darbas ilgas ir labai kruopštus“, – teigė festivalio organizatoriai. Lenko kūriniu žiūrovai galės pasimėgauti spalio 1-ąją, pagrindinę festivalio dieną, Pilaitės mikrorajone.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)