Keli šimtai kviestinių svečių žengė kilimais išklotais laiptais ir sėdosi ant salėje sustatytų kėdžių, nekantraudami išgirsti genialaus pianisto Petro Geniušo klavišų skambesį. Taip neseniai atgimęs Vaidilos teatras pradėjo pirmąjį Klasikos sezoną.

Neseniai P. Geniušas, atviruose pokalbiuose projekto „Vaidilos klasika“ metu, dalijosi pamąstymais apie muziką. „Norint nuolat augti, reikia šlifuoti savo intelektą, jausmus, kokią misiją ir atlieka aukštasis menas, – tvirtino maestro. – Žmogus, kuris bent kartą nuėjęs į gerą spektaklį, ar aukšto lygio meno parodą, daugiau nelabai gali be to gyventi. Tai kiekvieno, į save besigilinančio, menininko idealūs poreikiai.“

Šio genealaus atlikėjo muzika mėgavosi Justė Arlauskaitė-Jazzu su vaikinu, Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas, Egidijus Sidaras, Gražina Baikštytė, Asta Valentaitė, Alkas Paltarokas ir daugelis kitų.

Prasidėjus iškilmingam vakarui, liejosi sveikinimų kalbos, o vėliau vakaro svečių dėmesį sukaustė P. Geniušo muzika. Tiesa, dar prieš pradedant skambinti melodijas, svečiai buvo pakviesti atsistoti ir tylos minute pagerbti ankstyvą rytą netikėtai anapilin iškeliavusį Leonidą Donskį.

Vakaro akimirkos – nuotraukų galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)