Idėja suorganizuoti tokio pobūdžio renginį kilo stebint meno rinką ir jos dalyvius. Unikalumo ir talento kuriančiųjų tarpe tikrai netrūksta, todėl norisi paskatinti visus besidominčius menu pastebėti šiuos kūrybinius virsmus ir juos palaikyti. Be to, dauguma nori pažinti šį meno pasaulį, suprasti meno kūrinį ir tie, kurie turi kantrybės ir skiria tam laiko, nustemba, kiek daug prasmės ir įžvalgų galima rasti.

Dalyvaujantys menininkai ir kūriniai atrinkti kartu su kuratore Aušra Trakšelyte, kuri ne tik kuruoja šiuolaikinio meno parodas, bet ir domisi gatvės menu, rengia projektus ir festivalius (Vilnius Street Art). Pagrindinis menininkų atrankos kriterijus - įdomi ir išskirtinė kūryba. Dauguma dalyvaujančių menininkų - jauni kūrėjai. Kai kurie jų pristatys kūrinius, sukurtus specialiai šiam renginiui.

Kainos riba - 550 eurų - pasirinkta neatsitiktinai. Nebūtina vadovautis prielaida, kad šiuolaikinio meno kūriniai yra ne kiekvienam. Renginiu norima griauti sukurtus mitus ir parodyti, kad stilingus ir unikalius talentingų menininkų darbus gali įsigyti kiekvienas, kuris randa sau artimą širdžiai. Skaičių žaismas - toks šį kartą, kitoks - galbūt kitą kartą - tik kontūru pažymėta riba. Gi neretai jauno menininko talentas taip išsiskleidžia, jog jo kūrinių kainos ženkliai šokteli ir įsigytas kūrinys tampa ne tik pasigerėjimo objektu, bet ir investicija. 

Renginys organizuojamas jau antrą kartą. Sėkmingai praėjęs prieškalėdinis 550 vakaras paskatino šįkart lankytojams atverti ne tik visas galerijos erdves, bet ir pakviesti dalyvauti daugiau šiuolaikinio meno kūrėjų.

Dalyvaujantys menininkai: Arnas Anskaitis, Jurga Barilaitė, Egyboy, Artiom Brančel, Tadas Černiauskas, Rokas Dovydėnas, Antanas Dubra, Indrė Ercmonaitė, Indrikis Gelzis, Elena Grudzinskaitė, Stasys Bonifacijus Ieva, Audrius Janušonis, Tim Kliukoit, Dalia Kavaliauskaitė, Vsevolodas Kovalevskis, Inga Linevičiūtė, Visvaldas Morkevičius, Ingra Miler, Asta Ostrovskaja, Aistė Papartytė, Marija Strazdaitė, Karolis Strautniekas, Eglė Ulčickaitė, Julijonas Urbonas, Nuno Vasa, Andrej Vasilenko, Andrius Zakarauskas, Adomas Žudys ir kt.

Atidarymo dieną (penktadienį) kviečiame nuo 18 val. iki 21 val.

Gegužės 30 d. (šeštadienį) nuo 11 val. iki 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)