Garsios, savo šaknimis siekiančios Gediminaičių dinastiją, LDK didikų giminės Romerių palikuonė Marisha Lietuvoje aplankys savo senelės Sofijos Romerienės parodą “Sofijos pasaulis”, kuri iki gegužės 23 d. eksponuojama sostinės galerijoje “Kunstkamera” (Ligoninės g. 4, Vilnius).

Ta proga gegužės 18 d. 14 val. galerijoje įvyks spaudos konferencija, kurioje dalyvaus Marisha H. Romer. Ji prsitatys savo senelės paveikslus, kuriuos atvežė kaip donaciją Lietuvos valstybei: savo tėvo Alfredo Romerio portretą, kuris bus donuotas Šiaulių “Aušros” muziejui (kitų Sofijos Romerienės vaikų portretai jau yra šiame muziejuje, trūko tik Alfredo portreto), taip pat du peizažus, kurie bus padovanoti Lietuvos Respublikos prezidentūrai.

Marisha Romer daug savo laiko ir pastangų skiria tam, kad būtų įamžintas garsių jos giminės atstovų dailininkų, ir ypač – jos senelės Sofijos Romerienės – kūrybinis palikimas. Paroda “Sofijos pasaulis” galerijoje “Kunstkamera” yra skirta dailininkės 130-osios gimimo metinėms. Ši stipri ir talentinga moteris praėjo nepaprastą gyvenimo kelią, vertą kino filmo. Ją visuomet lydėjo dailė, menas ir atsidavimas tapybai. Ankstyvoji jos kūryba pasižymėjo ieškojimais art-deco stilistoje, o brandi kūryba – tai didelio meistriškumo impresionistiniai gamtos peizažai, gyvenimo kelyje sutiktų žmonių portretai, aplankytų vietovių fiksacijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)