Naujojoje monografijoje autorė tyrinėja tokių XX a. vidurio trauminių įvykių kaip Holokaustas, tremtys ir kolektyvizacija poveikį sovietinės Lietuvos visuomenei ir kultūrai. Svarbiausias knygos veikėjas − XX a. trečiojo dešimtmečio lietuvių karta, jos perėjimas „iš kaimo į miestą“, emocinės patirtys ir dalyvavimas visuomeniniuose, politiniuose ir kultūriniuose procesuose.

Pasak autorės, „gimę ir brendę nepriklausomoje Lietuvoje, jie pirmieji pasinaudojo po karo atsivėrusiomis socialinio mobilumo galimybėmis – baigė sovietines aukštąsias mokyklas, gavo gerus darbus, užpildė po karo miestuose atsivėrusį socialinį vakuumą ir ilgainiui patys tapo naujos ideologijos ir visuomenės kūrėjais“.

Anglų kalba parengta studija užsienio skaitytojams leidžia susipažinti su XX a. antrosios pusės sovietinės Lietuvos visuomeniniais ir kultūros procesais, o dar šiemet numatomas išleisti lietuviškasis knygos variantas neabejotinai susilauks ir Lietuvos skaitytojų dėmėsio.

Renginyje dalyvaus knygos autorė dr. Violeta Davoliūtė; poetas, profesorius Tomas Venclova; pokalbį moderuos istorikas, politologas, profesorius Česlovas Laurinavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)