Jau po kelių valandų, kai mirė pontifikas, leidyklos "HarperCollins" (priklausanti "News Corp.") ir "Doubleday" ( priklausanti "Bertelsmann") kiekviena atskirai paskelbė ketinančios išleisti naujas knygas apie popiežių ir jo kol kas nežinomą teisių perėmėją.

Ekspertų nuomone, kitų žanrų kūrinių šia tematika taip pat tikriausiai nereikės ilgai laukti.

"Manau, mes išvysime kelis greitai parengtus leidinius apie tą milžinišką poveikį, kurį darė šis žmogus. Jo gyvenimas sukėlė didžiulį susidomėjimą", - sakė literatūros agentas Mortas Janklow, kurio bendrovė pristatė keletą popiežiaus knygų JAV rinkoje.

Pastarosiomis dienomis skaitytojai graibstyte graibsto Jono Pauliaus II knygas, iš kurių trys pirmadienį pateko į interneto parduotuvės Amazon.com paklausiausių knygų dešimtuką.

Iš viso šešios knygos, parašytos popiežiaus arba apie popiežių, pateko į 25 populiariausių Amazon.com leidinių sąrašą.

Vienas iš rengiamų, kol kas be pavadinimo "Harper Collins" leidinių - knyga apie paskutines pontifiko gyvenimo dienas ir naują Vatikano istorijos puslapį.

Knygą, kurią išleisti numatoma šiemet, rašo George'as Weigelis, kuris taip pat yra 1999 metais išleistos knygos "Vilties liudytojas. Jonas Paulius II" (Witness to Hope. The Biography of Pope John Paul II) autorius.

Leidykla "Doubleday" savo ruožtu ketina išleisti dvi knygas apie naują pontifiką. Vienoje jų bus surinkti jo raštai, o kita papasakos jo biografiją.

Po kitų žymių asmenų, konkrečiai - JAV prezidento Ronaldo Reagano mirties pernai ir princesės Dianos - 1997 metais taip pat buvo kilusi knygų leidyklų aktyvumo banga.

Literatūros ekspertai tikisi, kad dabar, po Jono Pauliaus II mirties, bus išleistos labiau akademinės biografijos, nagrinėjančios jo asmenybės reikšmę istorijoje.

Tokioms knygoms parašyti gali prireikti ne vienerių metų, bet jos vis viena gali būti labai perkamos, nes popiežiaus asmenybe domisi daugybė žmonių, sakė Lorraine Shanley (Lorein Šenli) iš "Market Partners International".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją