Pirmojoje perkamiausių knygų sąrašo vietoje tvirtai karaliauja Walter Isaacson „Steve Jobs. Oficiali biografija“. Simboliška, kad perkamiausia 2011-ųjų metų knyga pasaulyje pavergė ir Lietuvos skaitytojus, kurie jau nuo Knygų mugės graibstė beveik 600 puslapių leidinį apie „Apple“ korporacijos įkūrėjo Steve Jobs gyvenimą.

Antrojoje vietoje – vasarą pasirodžiusi „Beatos virtuvė: kepinių knyga“. Beatos Nicholson populiarumas neblėsta: šiemet išleista jau trečioji jos knyga, o prieš žiemos šventes pristatyti ir kiti produktai: šokoladas, šeimos kalendorius ir darbo kalendorius-planuotė. Kaip atsvara tradicinei Beatos virtuvei ir saldumynams į perkamiausiųjų dešimtuką pateko Virtuvės mitų griovėjų knyga „7 ingredientai“. Kulinarai sužavėjo spalvingais, nesudėtingais ir originaliais patiekalais vos iš septynių produktų. Tad tiek virtuvės pradinukams, tiek virtuozams buvo iš ko pasisemti naujų idėjų ir išmokti naujų receptų.

Trečioji ir ketvirtoji dešimtuko vietos parodo, kad lietuvius vis dar domina vampyrų fenomenas. Charlaine Harris knygos „Blogiau nei mirtis“ ir „Seniai miręs“ – 8-oji ir 9-oji dalys iš serijos apie Sukę Stekhaus.. Pikantiškus merginos, kurią supa antgamtinės būtybės, nuotykius amerikiečių rašytoja papasakojo jau trylikoje knygų, pagal kurias sukurtas visame pasaulyje populiarus serialas „Tikras kraujas“.

Skandinaviškų detektyvų mėgėjai šiemet tikrai turėtų būti patenkinti – į lietuvių kalbą išverstas ne vienas įtampos kupinas kūrinys. Rašytojų poros, pasirašančios slapyvardžiu Lars Kepler, detektyvas „Hipnotizuotojas“ sulaukė ir pakartotinio tiražo, nes pirmasis buvo tiesiog „iššluotas“. Švedų rašytojai jau planuoja aplankyti savo viešnagę ir susitikmą su gerbėjais Lietuvoje.

Londono olimpiada taip pat įkvėpė pirkti knygas – prieš pat didžiausią metų sporto įvykį pasirodęs pirmasis lietuviškas Londono gidas „Savas Londonas“, kurį parašė žurnalistė Vilma Anusaitė užima septintąją perkamiausių knygų sąrašo vietą.

Romanų gerbėjai taip pat neliko nuskriausti leidėjų: patogiu kišeniniu formatu išleisti net penki meilės istorijų meistro amerikiečio Nicholas Sparks romanai, o mėgstantieji istorinę tematiką sulaukė originalaus Jean Marie Auel romano apie pirmykštę erą „Pirmykštė moteris: Urvinio lokio gentis“. Tiesa, šis romanas apie žmonių protėvius, gyvenusius prieš 35 tūkstančius metų, Jungtinėse Amerikos Valstijose išleistas dar 1980-aisiais ir susilaukė penkių tęsinių. Antroji serijos dalis lietuviškai pasirodys kitąmet ir, prognozuojama, taip pat greitai papuls į populiariausiųjų gretas.

KNYGOS.lt perkamiausiųjų 2012-ųjų knygų TOP10

1. Walter Isaacson „Steve Jobs. Oficiali biografija“
2. Beata Nicholson „Beatos virtuvė: kepinių knyga“
3. Charlaine Harris „Blogiau nei mirtis“
4. Charlaine Harris „Seniai miręs“
5. Lars Kepler „Hipnotizuotojas“
6. Thomas Harris „Avinėlių tylėjimas“
7. Vilma Anusaitė „Savas Londonas“
8. Virtuvės mitų griovėjai „7 ingredientai“
9. Jean Marie Auel „Pirmykštė moteris: Urvinio lokio gentis“
10. Nicholas Sparks „Amžinai tavo“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)