Anšlaginio koncerto metu žiūrovai išgirdo ypatingą choro programą, kurioje harmoningai derėjo tiek klasikinės, tiek šiuolaikine Kalėdų klasika tapusios dainos, o atlikimą sustiprino šviesų scenografija, iškvepintoje salėje sukurta jauki, dvasinga atmosfera.

Choras „Bel Canto“ liko ištikimas savo siekiui stebinti išskirtiniais Lietuvoje retai atliekamais kūriniais. Šiuolaikinės amerikiečių muzikos korifėjaus Morteno Lauridseno kompozicijos „O, Magnum Misterium“ mistika, paslaptingumas, dvasingumas ir jėga bei įtaiga atskleidė choro vokalinius sugebėjimus, o susirinkusią publiką privertė braukti ašaras.

Abejingų nepaliko taip pat accapella atliktas Piotro Tchaikovsky baleto „Spragtukas“ fragmentas -  „Fėjos Dražė šokis“, kurį atliko ne orkestras ir krištolinio tembro instrumentas čelesta, o choras.

„Bel Canto“ choras šį kartą į savo šventinį koncertą įsileido ir džiazo ritmų - be choro vadovo Artūro Dambrausko dukters, Lietuvos muzikos akademijos studentės Linos Dambrauskaitės (jos dėstytoja - Lietuvos operos primadona Sigutė Stonytė), koncerte dalyvavo džiazo vokalistas Jurgis Brūzga, džiazo pianistas Artūras Anusauskas, taip pat instrumentalistai Jonas Lengvinas (mušamieji), Laimis Matas (bosinė gitara) ir Viktoras Palej (obojus).

Daugumos Kalėdinių kūrinių aranžuotes choras įsigijo JAV, todėl tokie kūriniai kaip „Christmas Kisses“, „Away in a Manger“, „Pavane for a Silent Night“, „Christmas Pipes“, „Have Yourself a Merry Little Christmas“, „Santa Claus is Comin‘ to Town“, „Winter Wonderland of Snow“ skambėjo naujai ir šiuolaikiškai tiek atliekant vienam chorui, tiek kartu su solistais.

Abejingų nepaliko ir 18-to amžiaus anglų Kalėdų klasika tapusi giesmė „The First Noel“, kurią accapella atliko choras kartu su solistais; džiaugsmingų emocijų kupini tradiciniai juodaodžių spiričueliai „What a Wonderful Child“ bei visiškai kitaip su džiazo „prieskoniu“ atlikta viduramžių giesmė „Adeste Fideles“, kuri yra tapusi vienu populiariausių ir iškilmingiausių Kalėdinių himnų.

Na, o per kūrinį „Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!“ iš bažnyčios skliautų pabiręs sniegas išpranašavo tikros žiemos pradžią – praėjus porai valandų po koncerto Vilnių pasiekė pirmosios snaigės.

Koncerto akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)