“Ūkio banko teatro arenoje” pasirodysianti modernaus baleto trupė neslepia, kad didžiausia jų svajonė šiuo metu – galimybė spektaklį sušokti ant kur kas didesnės scenos. Tos, kurioje kitų metų liepą pasirodys spektakliui įkvėpusi britų grupė, į savo pasaulinio turo dienotvarkę įtraukusi ir Vilnių.

“Šie trisdešimt metų pribloškiančius pasirodymus visame pasaulyje rengiantys vyrukai – viena pagrindinių mūsų inspiracijų. Būtų keista, jei repeticijų salėje nepasvaičiotumėme apie galimybę pasirodyti kartu su jais. Juk “Kito pasaulio” garso takelis – “depešų” hitai”, - šypsosi “Baltijos baleto grupės” vadovė ir idėjinė lyderė Marija Simona Šimulynaitė.

“Šiuolaikinio baleto scenoje ypač svarbi ta sintezė su novatoriais, labai svarbus naujų formų, išraiškų ieškojimas. Tikiu, kad toks šou, kai susitinka muzikantai ir baleto šokėjai yra tas šviežias oro gūsis didžiojoje scenoje. Kaip norėtųsi tą gūsį sukelti Vingio parke...”, - režisierei ir choreografei pritaria viena pagrindinių “Kito pasaulio” šokėjų Simona Paciukonytė.

Sintezę, apie kurią kalba “Baltijos baleto grupės” šokėjai, jie bando atrasti ir spektaklio idėjoje.

Bene žinomiausias japonų rašytojas pasaulyje Haruki Murakami ir grupė, kurios pavadinimas jau seniai tapo bendrine fraze susitinka vienoje scenoje – taip baleto artistai apibūdina “Kitą pasaulį”.

Šis spektaklis - tai etiudai, gimę iš simbolių, filosofijos, vaizdinių ir energijos kupinos muzikos.

Šokėjai scenoje tampa mechaniniais organizmais, gyvenančiais šviesų, lazerių ir vaizdo projekcijų šalyje.

“Galima daug kalbėti. Tačiau labiau norime išlikti lakoniškais ir tiesiog pakviesti į “Kitą pasaulį” tuos, kuriems “Depeche mode” yra taip pat svarbūs kaip ir mūsų trupei”, - į spektaklį kviečia M.S.Šimulynaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)