„Simboliška pabaigti sezoną su darbu, nuo kurio prasidėjo mūsų kūrybinis kelias. Nenorime prisikalbėti, tačiau su „Kitu pasauliu“ kuriam laikui atsisveikinsime. Šiuo metu trupė ruošia savo gerbėjams pribloškiamą premjerą pagal „The Beatles“ muziką. Jos galima tikėtis artėjantį rudenį. O kol kas norime tarti nuoširdų ačiū už tokį spalvingą sezoną – be žiūrovų šio sunkaus kelio nebūtume nuėję“, - nostalgiškai apie antruosius „Baltijos baleto grupės“ metus kalba jos choreografė ir režisierė Marija Simona Šimulynaitė.

Verta dar kartą prisiminti ir „Kito pasaulio“ idėją. Šis šiuolaikinio baleto spektaklis įkvėptas ne tik kultinės grupės kūrybos, bet ir japonų rašytojo Haruki Murakami romano „Negailestinga stebuklų šalis ir pasaulio galas“. Scenoje suvienyti skirtingi meno žanrai – tai etiudai, gimę iš simbolių, filosofijos, vaizdinių ir energijos kupinos muzikos. Šokėjai scenoje tampa mechaniniais organizmais, gyvenančiais šviesų, lazerių ir vaizdo projekcijų šalyje.

Dalis šokėjų – prisiekę „Depeche Mode“ gerbėjai ir visi iki vieno pritaria, kad grupės dainų tekstuose bei melodijose telpa labai daug dramaturgijos, čia stiprios siužeto linijos, kurios, nors ir pareikalauja daug jėgų, galiausiai pasiduoda šokio kalbai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją