Jame svečiuosis atlikėjas iš Danijos – airis Denis McLaughlin ir grupės „Saulės broliai“ narys, multiinstrumentalistas Saulius Petreikis.

Koncerte galėsite pajusti lietuvių ir airių kultūrų sąsajas. Apie šių šalių simboliškus panašumus užsimena tiek Denis, tiek Saulius.

„Pastebiu žemaičių ir airių panašumų – jie kalniečiai širdyse, tik vieni ant didesnių kalvų gyvena, kiti ant mažesnių“, – mano S. Petreikis.

D. McLaughlin įžvelgia ir istorinių panašumų: „Airių kultūra yra neatsiejama nuo keltų – jie paveikė dailę, įvairių amatų kūrimąsi.
Deja, keltų kalba, prasidėjus nesutarimams su Anglija, buvo uždrausta vartoti. Kaip ir Lietuvoje –okupacijos metu, negalėjome vartoti savo gimtosios kalbos, tačiau keltų kalba neišliko, nebėra nacionalinė – su ja galima susipažindinti nebent studijuojant universitete. Dabar kalbame anglų kalba. Tai didžiulis praradimas, juk kalba – kultūros dalis, o jos netekimas, gali turi turėti didžiulį atoveiksmį vėliau.“

Tad ketvirtadienio vakarą Denio ir Sauliaus improvizacijos, saviti instrumentai – mandolina, bandža, airiškas būgnas bodhran, kauliukai, fleitos, dūdelės, trimitai, airiškos dainos pramankštins kiekvieno atėjusio sielą.

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš” rengiamas kasmet, nuo 2003 m. spalio mėn. trečią savaitę. Tai – vienintelis šio žanro tarptautinis renginys, vykstantis visą savaitę ir apimantis ne vien Vilnių, bet ir kitas Lietuvos vietoves bei kaimynines šalis. Šemet festivalis vyks spalio 15 – 21 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją