Linas Jablonskis savo kūrybos idėją LTV „Panoramai“ apibūdina trumpai – „Prieš plauką“. Specialiai netinkamai, ne taip, kaip mokoma Dailės akademijoje. Piešti ne vardan rezultato, negalvojant, kaip reikės darbą parduoti, o tik savo malonumui.

Menotyrininkai teigia, kad tokios – būtent piešinių – parodos Lietuvoje rengiamos itin retai ir šia technika kuriančių menininkų šalyje yra vos keli. Vilniaus galerijoje „Akademija“ eksponuojamuose darbuose derinami, rodos, nesuderinami personažai – moterys iš interneto pažinčių puslapių ir žymiausių pasaulio žmonių portretai.

„Tuose piešiniuose jis, regis, metodiškai ar iracionaliai laužo visas nusistovėjusias taisykles. Kur reikia patalpinti vaizdą, kaip reikia derinti su kitu vaizdu, kaip reikia kurti naratyvą – smulkų ir kamerišką.Tas pastovus taisyklių laužymas ir nesujungiamų dalykų koliažas viename lakšte ir daro Lino Jablonskio piešinius išskirtinius.“, – L. Jablonskio kūrybą apibūdina parodos kuratorė Ramutė Rachlevičiūtė.

Šiaip visas mano menas remiasi erotizmu. Bet kad jį truputį nuslopinčiau, įvedžiau ir kitų personažų. Tai žmonės, kuriuos aš mėgstu, kurie man svarbūs, įdomūs. Tuomet ir tas erotizmas perkeliamas į antrą ar trečią planą, viskas sustoja į savo vietas“, – iš pirmo žvilgsnio netikėtų derinių prasmę aiškina autorius Linas Jablonskis.

Linas Jablonskis sako, kad kasdien keliasi ketvirtą ryto, sėda prie stalo, klausosi muzikos, geria kavą ir piešia. Pasak menininko, piešiniai – jo gyvenimo būdas. Galerijos lankytojams autorius užmena mįslių, kas slepiasi po barzdotais veidais, kai kur – sufleruoja užrašęs žymių žmonių pavardes.