Kaip ir kasmet, vilniečius džiugino tradicinė teatralizuota Trijų Karalių eisena, lydima didelėmis lėlėmis persirengusių Senamiesčio teatro aktorių – piemenų, karvių, angelų, prie jų prisijungusių vėliavnešių ir miestiečių. Pilies gatve žemyn jie keliavo į Katedros aikštę, iš ten – į Vilniaus Mokytojų namų kiemelį, kur drauge su vaikais bei jų tėveliais dalyvavo šventėje „Lik sveika, Kalėdų eglute“.

Atvykę mažieji galėjo žaisti įvairius žaidimus, paragauti karštos kakavos ar saldumynų, o vaikų ir jaunimo dainavimo studijos „Mikrofonas“ dainos bandė vyti šalin pošventinį liūdesį. Vaikams už gerus darbus buvo įteikinėjami „Gerojo vaiko pažymėjimai“, o tie, kurie ne viską surašė laiškuose iki švenčių ar pamiršo Kalėdų Seneliui padėkoti už dovanas, galėjo rašyti laiškus ir jam padėkoti šventės metu.

Vėliau Karaliai išlydėjo suneštas eglutes į mišką.

Beveik du dešimtmečius Vilniaus mokytojų namų rengiama šventė, žyminti kalėdinių švenčių pabaigą, yra neatskiriama miesto kalėdinio šurmulio pabaigos dalis. Vilniečiai, namuose puošę tradicines miško eglutes, tą vakarą jas atneša į Mokytojų namų kiemelį. Pasak šventės rengėjų, eglutės iš čia iškeliauja atgal į mišką, kad ateinančiais metais vėl galėtų grįžti į mūsų namus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją