Atvažiavę vaikai čia savo darbeliais prekiaus iš stiklo, molio, popieriaus, kitų medžiagų. Kiekvienas jų darbas – savaip originalus, puiki dovana artėjančių švenčių proga. Visos lėšos gautos už šiuos darbus atitenka patiems vaikams arba jų mokymosi įstaigoms.

Šventės muzikinėje renginio programoje dalyvaus Vilniaus vaikų ir jaunimo klubo „Šatrija” kolektyvai: gatvės šokių grupės „Impress” (vad. Marija Kliamko) ir „DFJ” (vad. Marja Zhdanova), vokalo studija „Modo” (vad. Evelia Jurkutė), teatro kolektyvas „Durys” (vad. Zigmantas Baranauskas), šiuolaikinio šokio grupė „Iliuzija” (vad. Sigita Rudžionytė).

Teatro studija „Elementorius“ (vad. Eglė Storpirštienė) parodys šiemet pastatytą spektaklį apie kalbininką Joną Jablonskį. Vakarų Afrikos būgnų mokyklos mokiniai su savo pedagogais mus afrikietiškus ritmus ir atliks melodijas iš Gvinėjos ir Mali. Gyvo garso koncertą dovanos 2010 m. vaikų Eurovizijos dalyvės: Agnė Vaitekėnaitė, Monika Linkytė, Milita Daikerytė, Greta Kvedaraitė ir Gabija Šilaikytė. Agnė vaikams neleis nuobodžiauti, ji paruošė smagių žaidimų. Vyks kūrybinės dirbtuvės „Piešk ant veido”.

Renginyje bus apdovanoti konkurso„Stebulingos Kalėdų pasakos” dalyviai ir Lietuvos specialiųjų ugdymo įstaigų globėjai – geradariai.

Lietuvos specialiųjų mokyklų ir pensionatų mugė „Angelų vaikai – su meile Jums“ Vilniaus mokytojų namų kartu su Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga organizuojama nuo 2005 metų. Du kartus per metus – žiemą, prieš Kalėdas, ir pavasarį, per Atvelykį, – į Vilniaus mokytojų namus suvažiuoja keli šimtai neįgaliųjų vaikų iš įvairių globos ir ugdymo įstaigų, kurie atveža vis įdomesnių, kartais net garsių menininkų kūriniams prilygstančių darbų.

Šiai šventei jie ruošiasi iš anksto – visus metus gamina darbelius, kuriuos su pasididžiavimu demonstruoja vilniečiams ir visiems susidomėjusiems renginiu. Visi gauti už parduotus darbelius pinigai atitenka patiems autoriams. Kasmet šis tradicinis renginys sulaukia vilniečių, miesto svečių ir žiniasklaidos dėmesio.

Perkant mugės dalyvių sukurtus darbelius Jūs pasidalinsite šiluma ne tik su jų autoriais, bet ir savo artimaisiais, kuriems šie darbeliai atiteks artėjančių švenčių proga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją