Vietoje rusiškojo lietuvių režisūros meistro pastatymo „Sirenų“ publikai bus pristatytas sparčiai garsėjančios vengrų trupės HOPPart spektaklis „Koriolanas“, sukurtas pagal Lietuvoje dar mažai kam pažįstamą W. Shakespeare‘o tragediją.

„Tikime, kad šios vengrų trupės spektaklis taps solidžia pamaina E. Nekrošiaus „Kaligulai“. Tai jaunas nepriklausomų teatro kūrėjų kolektyvas, kuris įsikūrė vos prieš ketverius metus, tačiau jau spėjo susilaukti ne tik pripažinimo Vengrijoje, bet ir patraukti garsių tarptautinių festivalių rengėjų dėmesį. Be to, pernai HOPPart spektaklis pelnė Vengrijos teatro kritikų sąjungos prizą už geriausią metų muzikinį spektaklį, o šiemet spektaklis „Koriolanas“ pretenduoja tapti geriausiu nepriklausomos teatro trupės sukurtu spektakliu“, – teigė Sirenų festivalio meno vadovė Audra Žukaitytė.

2007 m. įkurtos kompanijos HOPPart repertuare – ne tik W. Shakespeare‘o „Koriolanas“, kuris spalio pradžioje bus pristatytas Sirenų festivalyje, bet ir jaunatviškai ironiškas garsaus miuziklo „Čikaga“ pastatymas, spektakliai, sukurti pagal pačių aktorių tekstus, ir net žymiojo Holivudo trilerio „Kietas riešutėlis“ pirmosios dalies sceninė interpretacija.

„Koriolaną“ režisavęs Csaba Polgár spektaklyje analizuoja nuo posovietinių demonų išsivaduoti negalinčią Vengrijos visuomenę, akcentuoja minios ir asmenybės, minios ir herojaus konfliktą, ir kelia klausimą, ar demokratiška visuomenė apskritai gali pakęsti tikruosius herojus ir heroizmą?

„Šiaip jau mūsų „Koriolanas“ – labai vengriškas pastatymas. Mes, vengrai, esame šio spektaklio veikėjai senovės romėnai. Mes, pergyvenę socialistinio rojaus statybas, patikėję, kad po 1989 m. viskas pasikeis, ir jau du dešimtmečius pasyviai, tingiai laukiantys tų pasikeitimų. Pabendravęs su Lietuvos žmonėmis supratau, kad mūsų spektaklio idėjos neabejotinai bus išgirstos ir čia,“ – pasakojo Lietuvoje šią savaitę viešėjęs spektaklio režisierius C. Polgár.

Be vengrų pasirodymo „Sirenų“ publikai bus pristatytas italų trupės Muta Imago spektaklis „La Rabbia Rossa“ („Raudonasis įtūžis“), jungtinės vokiečių ir britų teatro ir performanso menininkų komandos Gob Squad projektas „Super Night Shot“.

Festivalio žiūrovai taip pat turės progą išvysti įstabiausius praėjusio sezono lietuvių režisierių darbus: Gintaro Varno „Publiką“ pagal F. G. Lorcą, Oskaro Koršunovo „Dugne“ ir naująją „Mirandos“ premjerą, Vido Bareikio „Telefonų knygą“ ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją