Dviejų dalių koncerte bus pristatyta naujoji G. Storpirščio ir grupės kompaktinė plokštelė „Taip“ (pirmoji atlikėjo gyvo koncertinio įrašo plokštelė). Specialiai šiam jubiliejui leidžiamoje plokštelėje „Taip“ pristatytos 16 dainų, kurių autoriai Lietuvos nacionalinės premijos laureatai Justinas Marcinkevičius, Sigitas Geda, Juozas Erlickas ir kt. Plokštelė įrašyta pernai vykusio koncerto metu, talkinant profesionaliems muzikantams Jonui Krivickui (gitara), Vytui Mikeliūnui (smuikas), Sauliui Petreikiui (pučiamieji), Vyčiui Nivinskui (kontrabosas), Daumantui Slipkui (klavišiniai, perkusija).

Koncerte G. Storpirštį savo dainomis arba perdainuodami paties jubiliato populiariausias dainas sveikins žymiausi Lietuvos bardai bei jaunieji dainuojamosios poezijos atlikėjai, vienaip ar kitaip susiję su jubiliatu. Tai - Aidas Giniotis, Kostas Smoriginas, Vytautas V. Landsbergis, Domantas Razauskas, Mindaugas Ancevičius, Vygintas Zmejauskas, Jonas Talandis bei poetas Rimvydas Stankevičius. Jie dainuos, skaitys eiles, dalinsis prisiminimais, pokštaus ir sveikins.

Savo darbais ir kryptinga veikla prisidėjęs prie dainuojamosios poezijos žanro propagavimo Lietuvoje, Gediminas Storpirštis ir toliau rūpinasi šio žanro ateitimi, kuriančiu jaunimu bei žanro grynumu. Jis yra tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai-aš“ bei Nacionalinio bardų festivalio „Purpurinis vakaras“ meno vadovas, dažnas moksleivių dainuojamosios poezijos konkursų komisijos narys. Nors pagrindinė jo profesija – aktorius, tačiau Lietuvoje jis pagrįstai vadinamas Bardų atgimimo Tėvu. Savo veikla jis bando jungti ir vienyti tiek jaunosios kartos, tiek ir jau žinomus bardus, nemažai kurių jo paskatinti pradėjo savo, kaip dainuojamosios poezijos atlikėjo kūrybinį kelią. Tarp jų ir Keistuolių teatro vadovas, režisierius ir aktorius Aidas Giniotis, rašytojas Vytautas V. Landsbergis, a.a. aktorius Saulius Mykolaitis ir kt.

Norintieji pasveikinti Gediminą Storpirštį, tačiau negalėsiantys atvykti į koncertą, gali rašyti į specialų sveikinimo paštą adresu bardai.lt@gmail.com, o organizatoriai savo ruožtu pažada perduoti visus sveikinimo žodžius jubiliatui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją