Į jį susirinks visi Margučių kūrėjai – mažieji ikimokyklinukai ir jų mokytojai. Parodos atidarymo metu vyks muzikinė improvizacija „Velykiniai zuikučiai”. Atidarymo rytmetį ves gerai žinoma televizijos ir radijo laidų vedėja Teta Beta. Šventės metu koncertuos vaikučiai iš 23 sostinės ikimokyklinių įstaigų ir menų mokyklėlės „Debesėliai” auklėtiniai. Programoje skambės velykinės autorinės ir lietuvių liaudies dainos, šokiai, sukami rateliai, pynės, improvizuotos pasakos.

Parodoje eksponuojama penkiasdešimt apie pusantro metro aukščio įspūdingų velykaičių. Su meile sukurti margučiai savo originalumu ir įvairove nustebins parodos lankytojus. Čia jie atras „ekologiškų”, pagamintų vien iš antrinių žaliavų, autentiškų, padabintų tradiciniais senolių raštais margučių. Savo žiūrovo ieškos ir „Margutis krikšto dukrai”, ir „Lietuviškas kiaušinis”, „Putpelinis kiaušinis”, arba „Velykinis gėlių kiaušinis”, „Velykų kiškio dovana”, „Zuikučių velykinis stebuklas”, „Šventų Velykų svajonė”, „Margas, margas margučiukas”, net muzikinis – „Rid rid opa” ir t.t.

Leidykla „Nijanga” vaikams sugalvojo šaunią atrakciją – sukūrė 1,60 m velykaitį, kurį parodos atidarymo metu vaikai „margins” daugiau nei 21 tūkst. spalvotų, įmantrių raštų lipdukais.

Paroda veiks iki balandžio 19 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją