„Pasaulyje yra žmonių, kuriuos žino ir myli milijonai. Kai kurie iš šių žymių žmonių pasirinko daryti viską, ką jie gali, kad išgelbėtų vaikų, gyvenančių skurdžiame besivystančiame pasaulyje, gyvenimus, informuodami žmoniją apie sunkią šių vaikų padėtį. Julianas Rachlinas jau ne vienerius metus prisideda prie UNICEF veiklos. Aukodamas savo laiką ir energiją, jis parodė savo įsipareigojimą ir norą tęsti šią kilnią misiją“, - sako UNICEF Lietuvos nacionalinio komiteto vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

Šį titulą Julianui Rachlinui suteikė UNICEF Lietuvos nacionalinis komitetas, o paskelbė Lietuvoje viešėjęs legendinis aktorius Rogeris Moore'as. UNICEF geros valios ambasadorė Lietuvai taip pat yra aktorė Virginija Kochanskytė.

„Per šį savaitgalį vykusį labdaros koncertą, skirtą surinkti lėšas naujos mokyklos statybai Afganistane, surinkta daugiau nei 500 tūkst. litų. Tai pirmasis mūsų ir Juliano Rachlino bendras projektas Lietuvoje. Tikimės, kad savo darbais jis ne tik prisidės prie organizacijos veiklos, bet ir prie Lietuvos vardo garsinimo visame pasaulyje“, - teigia J. Majauskaitė.

Pirmuoju UNICEF geros valios ambasadoriumi pasaulyje 1954 m. tapo žymus aktorius ir komikas Danny Kaye, savo žvaigždės spindesį ir galią nukreipęs į viso pasaulio vaikus, kad išgelbėtų ir pagerintų jų gyvenimus. UNICEF geros valios ambasadoriais yra amerikiečių boksininkas Muhammad Ali, kovos menų žinovas, aktorius bei režisierius Jackie Chan, amerikiečių aktorė Susan Sarandon, aktorius Harry Belafonte ir kiti visame pasaulyje gerai žinomi žmonės.

UNICEF Geros valios ambasadoriai vaidina esminį vaidmenį, propaguojant šio fondo skatinamas vertybes bei kaupiant lėšas ir ginant kiekvieno vaiko teises mūsų vardu. Jie padeda pasiekti platesnes auditorijas, leisdami kuo daugiau žmonių sužinoti apie UNICEf darbus, siekiant pagerinti ir išgelbėti labiausiai pažeidžiamų vaikų gyvenimus visame pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją