Parodai dailininkai patys susirado ir išsinuomojo "Palazzo Fortuny" - netoli Šv.Morkaus aikštės įsikūrusį žinomo rūbų modeliuotojo, fotografo, skulptoriaus ir dekoratoriaus Mariano Fortuny (Fortuni) namą-muziejų. Menininkų dueto ekspozicijai bus skirta 300 kvadratinių metrų.

Įvairias vaizduojamojo meno sritis ir išraiškos priemones pasitelkiantys menininkai Svajonė ir Paulius Stanikai yra dalyvavę daugelyje grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Savo kūriniuose jie įvairiais rakursais žvelgia ir gilinasi į žmogų, jo kūną, kūno kalbą, tos kalbos ekspresiją.

50-oji - jubiliejinė tarptautinės Venecijos bienalės vaizduojamųjų menų ekspozicija veiks nuo sekmadienio iki lapkričio 2 dienos.

Venecijos bienalė skirstoma į šešis - vaizduojamųjų menų, architektūros, teatro, muzikos, šokio bei kino - sektorius.

Šių metų Bienalės vaizduojamojo meno ekspozicija, kurios tema - "Svajonės ir konfliktai: žiūrovo diktatūra", įsikurs įvairiose miesto erdvėse - muziejuose, galerijose, paviljonuose ir tiesiog gatvėse.

Tam, kad pabrėžtų skirtingų festivalyje dalyvaujančių šalių šiuolaikinio meno įvairovę, organizatoriai pasirinko tarsi iš atskirų, autonomiškų "salelių" susidedančią ekspozicijos struktūrą.

Šių metų Venecijos bienalėje dalyvaus menininkai iš daugiau nei 50-ies pasaulio šalių.

Lietuvos atstovai Venecijos bienalėje pirmą kartą dalyvavo 1999 metais, kuomet savo darbus šiame tarptautiniame renginyje eksponavo menininkai Mindaugas Navakas bei Eglė Rakauskaitė. 48-oje Bienalėje savo spektaklį "Roberto Zucco" pristatė ir režisierius Oskaras Koršunovas.

2001-ųjų metų Bienalėje dalyvavo media menininkas Deimantas Narkevičius. Festivalis tais metais taip pat prodiusavo Eimunto Nekrošiaus "Otelą" pagal Williamo Shakespeare'o (Viljamo Šekspyro) tragediją. Bienalėje įvyko pasaulinė šio spektaklio premjera.

Italijos nacionaliniu pasididžiavimu vadinama Venecijos bienalė yra tiesiogiai pavaldi Italijos parlamentui bei vyriausybei.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją