Iš Rusijos svečiuosis bardas Aleksej Ivaščenko, kuris dainas rašyti pradėjo būdamas 15 metų. Vėliau įstojo į Valstybinio kinematografijos instituto aktorinio meistriškumo katedrą. Nuo 90-ųjų dirbo televizijoje, reklamose, įgarsino filmus.

A. Ivaščenko balsu kalba tiek Rusijos, tiek užsienio filmų personažai, tarp kurių Bruce'as Willis ("Penktasis elementas"), Dmitrijus Charatjanas ("Grafienė Monsoro"). Jo balsas taip pat atpažįstamas ir animaciniuose filmukuose: „Aladinas“ (įgarsino Džiną), „Donaldas” (įgarsino Donaldą).

Dainas kuria tiek su bendraautoriumi G. Vasiljevu, tiek ir pats. Yra išleidęs 2 solinius albumus. 2004 m. buvo išleista pilna A. Ivaščenko ir G. Vasiljevo dainų kolekcija, kurią sudaro 6 kompaktinės plokštelės.

Festivalyje išgirsime ir didžiulį lietuviškosios dainuojamosios poezijos atlikėjų būrį, kuriame nuo praeito festivalio atsirado ir naujų atlikėjų, kurie jau spėjo išsikovoti savo vietą po muzikine padange. Negalima nepaminėti ir iki ryto besitęsiančių „naktinėjimų“, kuriuose savo dainas pristato mažiau žinomi ar jaunieji bardai.

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tas – aš“ vyksta nuo 2003 metų. Praėjusiais metais buvo aplankyta net 13 Lietuvos ir kaimyninių šalių miestų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją