Nuo 11 iki 20 val. Knygų gurmanai kviečiami apsilankyti Mažojoje knygų mugėje, kurioje galima gerokai pigiau nei knygynuose galima įsigyti daugiau kaip 15 Lietuvos leidyklos knygų: nuo rimtosios iki pramoginės literatūros. Čia galima atrasti knygų ir nemokamai, mat kiekvieną dieną renginio organizatoriai kviečia visus vilniečius atnešti knygų iš savo asmeninių bibliotekų ir jomis pasidalinti su kitais, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Vakaro kultūrinė dalis prasidės 17.30 val. Pirmajame renginyje susitiksime su knygos „Buvo nebūtinai“ autore Ineza Juzefa Janone ir redaktore Onute Gudžiūniene. „Buvo nebūtinai“ – straipsnių ir esė rinkinys, nušviečiantis iškiliausių lietuvių teatro, muzikos, literatūros, dailės kūrėjų gyvenimą ir darbus.

Renginyje taip pat dalyvaus rašytojas Rimantas Šavelis, aktorė Dagnė Jakševičiūtė, literatūros kritikas Alfredas Guščius, instrumentinis duetas: Irena Belickienė (smuikas) ir Andrius Šimkus (akordeonas).

18.30 val. prasidės tikra šventė gurmanų akims ir ausims. Bus pristatoma daugeliui jau pažįstama Joanne Harris kulinarinė trilogija – knygos „Šokoladas“, „Penki ketvirčiai apelsino“ ir „Gervuogių vynas“. (Pirmosios dvi naujai perleistos).

Vakaro nuotaika bus išties gurmaniška – apie maisto kultūrą kalbės vienos vyno krautuvėlės vadovai, o apie vyno subtilybes pasakos vyno ekspertas Jurgis Šliogeris. Skaitysime saldžias ir pikantiškas ištraukas iš Joanne Harris knygų.

Kitas šio projekto renginys vyks liepos 1 d. Visa diena bus Lietuvos regionams, tarmėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją