Jis priminė, kad per 10 OKT gyvavimo metų įvyko 27 spektaklių premjeros, iš viso parodyti 825 spektakliai, iš jų 357 užsienyje. Per 2001-2008 metus įvyko 103 išvykos į užsienį, dauguma jų – į garsiausius tarptautinius teatro festivalius, gautas prestižinis Europos Naujosios teatro realybės prizas.

„Už šių skaičių slypi, kad per tuos metus mes gavome tarptautinį pripažinimą, aplankėme visus pagrindinius pasaulyje festivalius. Ne mažiau svarbu, kad visą laiką Lietuvoje turėjome savo žiūrovą. Jis buvo kartu su mumis, augo, keitėsi, kaip ir mūsų teatras”, – pridūrė jis.

Išliko repertuariniu teatru

Garsus Lietuvos režisierius pasidžiaugė, kad nepaisant salių nuomų, dekoracijų sandėliavimo bei kitų problemų, OKT/Vilniaus miesto teatras išliko repertuariniu.

„Mūsų repertuaro pagrindinė koncepcija buvo statyti tiek klasikinę, tiek šiuolaikinę dramaturgiją. Klasikinę statyti taip, kaip šiuolaikinę – klasikoje įžvelgti šiandienos aktualijas. O šiuolaikinėje – tas universalias, visada egzistuojančias vertybes“, – Teatro arenos atidarymo dieną kalbėjo O. Koršunovas.

OKT/Vilniaus miesto teatro direktorius Martynas Budraitis pridūrė, kad, nepaisant visų sunkumų, teatras visuomet išlaikydavo savo spektaklių meninę ir techninę kokybę tokią pačią ir gastroliuojant užsienyje, ir pasirodant Lietuvos provincijos žiūrovams.

Netapo mados klyksmu

Užsienio reikalų vadybininkė Audra Žukaitytė pasidžiaugė, kad OKT/Vilniaus miesto teatrui pavyko išlaikyti savo veidą ir netapti trumpalaike mada.

„Mes įsitvirtinome tame teatriniame žemėlapyje ir netapome vienkartine mada, o tai dažnai būna. Teatrų festivaliuose taip pat egzistuoja mados. Staiga tampa madingas Rytų regionas, staiga – Arabų šalys, staiga dar kažkas. Mes tapome tuo teatru, kuris dešimt metų laikosi tame žemėlapyje. Naujausias O. Koršunovo spektaklis „Hamletas“ taip pat jau yra pakviestas į labai daug festivalių“, – pasakojo A. Žukaitytė.

Kartu su oficialiu atidarymo spektakliu prasidėjo ir ilgai lauktas OKT/Vilniaus miesto teatro kūrybinės veiklos dešimtmečio jubiliejus, kuris vyks iki gegužės 3 d. Teatro Arenoje bus parodyti beveik visi šio teatro spektakliai - nuo pirmojo „Shopping and Fucking" iki naujausiojo „Hamleto".

Festivalio metu naujojoje OKT repeticijų salėje (Ašmenos g. 8) vyks ankstesnių teatro spektaklių peržiūros. Taip pat festivalio metu jau galima pavartyti teatro leidinį „OKT: būti čia“.

Teatro arenos atidarymo svečiai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją