Pagrindinis šios dalies akcentas – parodos „Užgavėnių morės”, čia veikusios beveik visą mėnesį, uždarymas, jos dalyvių apdovanojimas. Parodoje buvo eksponuojama per 60 Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigų auklėtinių sukurtų morių.

Vakare, 18 val. Užgavėnių šėlsmas Vilniaus mokytojų namų kiemelyje pakvies jau visus vilniečius smagiai vyti žiemą iš kiemo. Čia ir tradiciniai Užavėnių personažai Lašininis su Kanapiniu rungsis, ir Morė degs, ir daktarai gydys, o susirinkusios čigonės visus norinius (ir ne tik) išburs, rašoma organizatorių pranešime spaudai. Atėjusius linksmins Vilniaus mokytojų namų folkloro ansambliai „Vilniaus dzūkuliai”, vad. Algirdas Matijoška, „Reketukas”, vad. Irena Strazdienė, „Tyklė”, vad. Vitalija Brazaitienė ir tautiškos muzikos ansamblis „Vilnija” (vad. Vytautas Zaikinas). Užgavėnių svečiai: „Istoki” (vad. I. ir M. Bessonovai (Padolskas, Rusija), „Arinuška”, vad. I. ir N. Zacharovai (Vilnius), „Bylina”, vad. I. ir J. Čiurakovai (Visaginas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją