Druskininkietis Tauras Česnulevičius, savo kūryboje įprastai naudojantis medį ir metalą, šiame plenere iškart ėmėsi sudėtingo darbo. Jis presuotus druskos gabalus sulipdė į vientisą materiją ir iš jos skobia abstrakciją, kurią pavadino „Makada“.

Andrius Lik iš druskos akmens daro druskos dievo galvą. Jurgita Kleizienė gamina druskinius saldainyčius, maišo druskos pudrą su kvietiniais miltais ir „kepa“ tikras metamorfozes. Andrius Siderkevičius jau kelia ant pjedestalo išdrožtą visų skonių jutimo organą - liežuvį.

Ričardas Šileika gręžioja įvairias metafizines skyles ir kiaurymes. Baltarusių skulptūros meistro Uladzimiro Pantsialeyeu‘o rankose jau regimas kaktusas, kuris dar privalės pražysti. Kęstutis Bieliukas kuria muziką iš plenero garsų.

O Druskininkų svečiams, besivaikštantiems Vilniaus gatve, norom nenorom tenka pauostyti druskos dulkių ir nusilaižyti nuo lūpų sūrymą. O šio šeštadienio pavakarį įvyks meno bienalės metu sukurtų druskos kūrinių ekspozicija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją