Akvarele nuspalvinti ir karoliukais bei muline siūlais ant higieninių įklotų išsiuvinėti kraujo lašeliai, rožės ir geometriniai ornamentai sulaukia įvairiausios reakcijos: vieni, juos pamatę, nejaukiai susižvalgo, kiti pasišlykštėję prunkšteli ir kuo skubiau pasitraukia, treti neslepia susižavėjimo.

"Paprastai neigiamai reaguoja tik vyrai, moterims šie darbeliai dažniausiai pasirodo gražūs", - sakė Vilniaus priemiestyje gyvenanti trisdešimtmetė dailininkė, jau kurį laiką meno kritikus ir žiūrovus šokiruojanti tiek tematika, tiek išraiška, itin moteriška kūryba. Pastaruoju savo kūriniu ji norėjo atskleisti moters gyvenimo ritmo skausmą ir grožį. "Man pačiai tai apmąstymų ir kūrybiškumo metas", - teigė ji.

Ankstesni dailininkės darbai - iš spygliuotos vielos nunertos pėdkelnės ar čiuožėjos ir naro meilės istorija, papasakota ant veltinio kilimo, - taip pat sulaukė daug prieštaringų vertinimų. Už pastarąjį kūrinį menininkė buvo ir kritika apipilta, ir mėnesio stažuote į vieną Paryžiaus meno akademijų apdovanota. Deja, kol kas ja nepasinaudojo - nėra kam palikti trijų mažamečių vaikų.