VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” (VEKS) ir Lietuvos žmonių su negalia sąjunga pakvietė judėjimo ar kitokią negalią turinčius Lietuvos gyventojus atvykti į Gatvės muzikos dieną Vilniuje. Į šį kvietimą atsiliepė daugiau nei 300 žmonių su negalia.

Išgirsti muzikuojantį Vilnių šiems žmonėms pagelbės savanorių komanda, bus suorganizuotas nemokamas transportas. Vilniaus kavinės taip pat žada prisidėti kuriant šventę neįgaliesiems ir nemokamai vaišinti kava ar arbata. Prie šios akcijos jau prisijungė „Coffee Inn“, „Cafe de Paris“, „Zoes bar and grill”.

„Žmonėms su negalia yra labai svarbu gyventi tokį pat gyvenimą, kokį turime mes visi. Jie neturi būti atstumti. Lietuvos žmonių su negalia sąjunga ir VEKS inicijuos ir daugiau renginių neįgaliesiems“, - sako Lietuvos žmonių su negalia sąjungos projektų vadovas Arnoldas Riekumas.

Iki 2009–ųjų metų numatoma įgyvendinti projektus „Mobilusis Vilnius“, kuriais siekiama kultūros objektus pritaikyti žmonėms su negalia. 2008 m. vasario 6 d. LRV nutarimu patvirtintoje nacionalinėje programoje „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” numatyta, kad žmonėms su negalia bus pritaikyti šie objektai: Lietuvos rusų dramos teatras, Šiuolaikinis meno centras, Vilniaus keistuolių teatras Lietuvos nacionalinis muziejus, Radvilų rūmai, Vilniaus paveikslų galerija, Vilniaus Rotušė, „Skalvijos“ kino teatras Vilniaus mokytojų namai.

Darbus planuojama atlikti 2008 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją