Į Venecijos bienalę Lietuvos menininkus delegavo Šiuolaikinis meno centras, finansavo - Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija.

Nomedos ir Gedimino Urbonų meninį projektą „Villa Lituania“ Venecijos bienalėje sudarė trys dalys. Pirmoji - Lietuvos paviljonas Venecijoje. Antroji – balandinė „Villa Lituania“ Romoje, ir trečioji – dviem etapais vykusios balandžių lenktynės.

Lietuvių projektas dar prieš Venecijos bienalę sulaukė tarptautinio susidomėjimo. Prancūzijos/Vokietijos televizijos kanalas ARTE TV iš visų Venecijos bienalės dalyvių pasirinko Urbonus ir dar tris menininkus, apie kuriuos sukurs dokumentinį filmą šios vasaros TV transliacijoms. Urbonai taip pat bus pristatyti specialiame Vogue Uomo žurnalo numeryje, skirtame Venecijos bienalei.

Nomeda ir Gediminas Urbonas gerai žinomi kaip medijų meno kūrėjai, kurių projektai skatina publikos kultūrinę ir politinę vaizduotę. Paprastai jų daugiasluoksniai projektai atsispiria nuo simbolio, tačiau vėliau tampa politinės ir pilietinės tikrovės dalimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją