Daugiau kaip šimtas neįgaliųjų Lietuvos specialiųjų ugdymo įstaigų auklėtinių vilniečiams siūlys savo pagamintus darbelius, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šiemet renginys įgauna dvigubą prasmę, nes neįgaliųjų mokyklų auklėtiniai kurs po vieną išskirtinį žaislą vaikams iš tolimojo Afganistano Goro provincijos, kuriame dislokuoti ir mūsų kariai. Ši akcija vadinsis „Vaikai-vaikams”. Todėl vaikams, kuriems dalyvavimas šioje parodoje jau yra šventė, bus puiki galimybė prisidėti prie mažiau išsivysčiusios šalies vaikų gerovės ir gražesnio jų pasaulio kūrimo.

Šią idėją įgyvendinti padės Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija, kuri užtikrins, kad vaikų dovanos pasiektų minėtos provincijos vaikus.

Taip pat renginio metu vaikai iš savo pasigamintų kaladėlių statys didelį „Draugų namą”. Visus susirinkusius linksmins Lietuvos estrados žvaigždės Eva, Viktorija, Milano, Taja bei vaikų muzikos studijos „Džimba” ir vaikų populiariosios muzikos studijos „Mikrofonas” auklėtiniai. Renginio globėja – populiari televizijos laidų vedėja, daugelio panašių renginių organizatorė ir iniciatorė Edita Mildažytė.

Atvelykio mugė „Angelų vaikai – su meile Jums” Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje veiks balandžio 15 dieną nuo 11 val. iki 16 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją