Taravello tapyba apima įvairiausias temas: figūrą, portretą, natiurmortą, peizažą, tame tarpe ir urbanistinį peizažą.

Be tapybos ir skulptūros dailininkas užsiima instaliacijomis. 2001 metais Berlyne, Tacheles meno centre, buvo sukurta pastovi jo paroda iš 100 skulptūrų, taipogi realizuota eilė instaliacijų Sicilijoje, Bolonijoje. Menininkas yra surengęs parodas Barselonoje, Sidnėjuje, Bregence, Paryžiuje, Briuselyje.

Dailininkas gimė 1964 metais Polizzi Generosa mieste. Gyvena ir dirba Romoje bei Pelerme, kur turi savo dirbtuves. Tapytojas yra baigęs Palermo Meno Akademiją.

Paroda, kuri šiuo metu pristatoma Antano Mončio namuose-muziejuje Palangoje yra skirta Miesto ir jo Likimo tematikai, kurioje Taravella parodo kontrastą tarp įvairių jėgų priklausančių apokaliptiniam požiūriui į megapolio realybę.

Šiandien "Miestas" yra aptarimų epicentre tarp architektų, urbanistų, kinematografų, literatų bei politikų. Miestai gali augti kaip Umberto Vosioni utopijose arba gali sugriūti, kaip kad atsitiko Niujorke šio tūkstantmečio pradžioje. Nėra geresnio būdo nei tapyba, siekiant mūsų sąmonėje įamžinti ir įtvirtinti šiuolaikinius įvykius, kurie kitu atveju, liktų tik prabėgančiais video kronikų kadrais.

Jau keletą metų Croce Taravella puikiai interpretuoja Miesto temą tapyboje, kuri jau daug kartų buvo nagrinėjama kitų dailininkų. Croce Taravella pateikia žiūrovui miestus - megapolius kaip pasaulio sukurtą įvairiaspalvę odą. Ir tik laisvos bei savaip kietos tapybos kalbos dėka Taravella sugeba pateikti žiūrovui energiją, kuri yra neišsenkamas veiksmo, judėjimo, minties, baimės, troškimų šaltinis, kurios yra prisisotinusi mūsų civilizacija.

Paroda veiks iki liepos 22 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją