Japonų motociklininkė, tviteryje pasivadinusi @azusagakuyuki, pritraukė beveik 18 tūkst. sekėjų, skelbdama naujienas ir nuotraukas, kuriose ji įamžinta apsivilkusi motociklininkų drabužius ar pozuojanti su „Yamaha“ motociklais, pasakoja dailymail.co.uk.

Visgi akyli sekėjai pradėjo įtarti, kad kažkas yra negerai, kai vienoje nuotraukoje veidrodėlio atspindyje buvo matyti visai kitas veidas.

Pramoginei Japonijos televizijos laidai pavyko išsiaiškinti, kas yra tikrasis tviterio įrašų kūrėjas. Paaiškėjo, kad nuotraukas skelbė vidutinio amžiaus vyras – kai šis nusiėmė motociklininko šalmą, visa apgavystė išaiškėjo.

Vyriškis vardu Zonggu aiškino pasitelkęs tokias vaizdų redagavimo programėles kaip „FaceApp“, kad atrodytų kaip „jaunesnė daili moteris“, nes buvo įsitikinęs, jog niekam neįdomu žiūrėti į nebejauną „dėdę“.

Gražios merginos vaizdas padėjo jam įgyti gerbėjų armiją. Kai kurie jų netgi numanė, kad nuotraukose užfiksuota mergina paprasčiausiai jas retušuodavo tam, jog atrodytų „dar gražesnė“.

Visgi galiausiai „jos“ gerbėjai nuotraukose pradėjo pastebėti neįprastų dalykų – pavyzdžiui, „vyriškai atrodančią plaukuotą ranką“ ir veidrodėlyje atsispindinčius vyriškus veido bruožus.

Vyriškis tvirtino nutaręs pasitelkti veidą pakeičiančią programėlę, nes norėjo išpopuliarėti socialiniuose tinkluose, be to, siekė, kad jo įrašus pamatytų ir į juos sureaguotų kuo daugiau žmonių.

Įspūdingi jo retušavimo įgūdžiai padėjo susirinkti tūkstančius patiktukų, vyriškio įrašais buvo pasidalinta šimtus kartų.

Televizijos laidai jis pasakojo besimėgavęs jausmu, kad tampa „interneto įžymybe“.

Ironiška tai, kad būtent tikrosios tapatybės atskleidimas vyriškiui atnešė daugiausia dėmesio: tūkstančiai sužavėtų žmonių tikino, jog jis „puikiai padirbėjo“ paversdamas save „tokia žavia mergina“.

„Jo plaukai tokie vešlūs – verti dėmesio“, – juokavo vienas komentatorius.

Keletas komentatorių moterų juokavo: „Tas vyriokas atrodo gražiau už mane“. Kiti šią apgavystę įvertino kaip „meistrišką“.

„Visi tuo patikėjo. Tai geriausia visų laikų apgavystė, susijusi su internetine tapatybe“, – rašė dar vienas komentatorius.

Be to, nemaža dalis rašė „daugiau niekuo nebepasitikėsiantys socialiniuose tinkluose“. Vienas žmogus pajuokavo: „Mano nepasitikėjimo bėdos tapo dar rimtesnės“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)