„Siūlės buvo išimtos maždaug prieš mėnesį, tačiau gydytojas rekomendavo dar savaitę nenuimti pleistrų. Jo paklausiau, tačiau iškart po savaitės nuėmiau – labai erzino, norėjosi, kad oda kvėpuotų, – pasakoja Goda. – Praėjus porai dienų, ėmiau justi nežymų spaudimą, tačiau į tai nekreipiau dėmesio – maniau, spaudžia korsetas.”

Moteris teigia dar kurį laiką ignoravusi maudimą, nes skausmui yra gana pakanti. Tačiau po kiek laiko apžiūrėjusi vietą ties pjūviu pastebėjo, jog odos lopinėlis yra nutrintas.

„Iškart nusprendžiau žaizdą dezinfekuoti ir pabarstyti krakmolu, maniau, jog tai padarius žaizda nebebus šlapia, ims trauktis. Tačiau situacija nepagerėjo. Tuomet susisiekiau su savo klinika, kurioje buvo atlikta plastinė operacija ir užsirašiau apžiūrai“, – prisipažįsta Evaldo Petrausko žmona, kuriai krūtinės pakėlimo operacija buvo atlikta prieš metus.

Pasak Godos, gydytojo dėka šiuo metu žaizda jau gyja – specialistas nurodė, kokius pleistrus naudoti, rekomendavo odos tirpalą. Tiesa, jis neslėpė ir nuostabos dėl Godos sprendimo gydytis pačiai namuose.

„Pamatęs krakmolu apibarstytą žaizdą gydytojas ėmė juoktis ir liepė nebeužsiimti gydymu namuose. Taigi dabar, jo pamokyta, gydausi ne tepalais ar krakmolu, o specialiais pleistrais ir odos dezinfektantu“, – šypteli moteris.

Ištraukus siūles krūtinės pakėlimo pjūvio vietoje liko žaizdelė

G. Petrauskienė įspėja ir merginas bei moteris, kurios susidūrė su panašia problema – svarbu tartis su profesionalais ir nesivadovauti informacija, rasta interneto platybėse.

„Gali baigtis tikrai nekaip. O pajutus bet kokį spaudimą ar maudimą rekomenduočiau jo neignoruoti, o vykti į apžiūrą“, – patarimu dalinasi Goda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)