Autorė Modesta Butautytė (Monisha Art) yra baleto artistė, gatvės šokių Europos čempionė bei modernaus meno kūrėja, skelbiama pranešime spaudai.

Dar būdama vienuolikos ji atvyko į Vilnių su beveik už save didesniu lagaminu. M. Butautytė baigė M. K. Čiurlionio menų mokyklą. Vėliau dirbo Operos ir baleto teatre bei įkūrė gatvės šokių studiją ,,Zuzu Crew". Menininkė hiphop solo kategorijoje daugelį kartų laimėjo pirmas vietas Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje, o taip pat užėmė aukštą vietą Austrijoje ,,IDO Hip Hop World championship".

Vėliau choreografė ir šokėja nustebino turinti režisūros įgūdžių ir 2013 m., Naujųjų metų naktį, Vilniaus miesto rotušėje pristatė šokio spektaklį ,,Romeo ir Džuljeta". Spektaklyje buvo apjungta gatvės šokių muzika ir klasika. 2015 m. M. Butautytė pasirodė ,,Monishos" kūrybiniu vardu ir surengė savo pirmąją tapybos parodą Norvegijoje esančioje žinomo skulptoriaus Arne Maeland galerijoje.

Dabar M. Butautytė atsidavusi tapybai ir savo drobėmis džiugina meno mylėtojus. Debiutinė menininkės paroda Lietuvoje bus pristatoma skambiu pavadinimu ,,Big Bang" ir įvyks Vilniuje jau šių metų kovą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)